Ramon Solsona, premi Sant Jordi amb L’home de la maleta.

L’escriptor Ramon Solsona ha guanyat el LI Premi Sant Jordi de Novel·la, dotat amb 60.000 euros, amb ‘L’home de la maleta’, la història d’un músic jubilat aclaparat pels canvis generacionals. Músic d’orquestres del barri de Gràcia, ex component del trio ‘Bella Aurora’, que en jubilar-se viu per torns en les cases de les seves tres filles.
El finalista del Premi Sant Jordi ha estat Jordi Cabré, nebot del també escriptor Jaume Cabré i finalista del guardó per segona vegada amb la novel•la Després de Laura’. La trama se centra en el triangle amorós format per un pianista que toca en enterraments, una dona misteriosa i Ludwig van Beethoven. La tesi, segons ha explicat, seria presentar la música “com a vehicle per connectar els que estem vius amb els morts”.
A l’àmbit de la poesia ha guanyat el Premi Carles Riba la poeta Maria Rosa Font per ‘Un lloc a l’ombra’, un llibre dividit en quatre parts de les quals destaca la dedicada al “diàleg” amb la pintura i les arts plàstiques.
Alba Dedeu s’ha proclamat guanyadora del Premi Mercè Rodoreda de contes amb l’obra ‘Gats al parc’, que reuneix set relats, la majoria dels quals explicats en primera persona. L’autora, que ha confessat que va deixar la medicina perquè li interessaven més les històries que li explicaven els seus pacients que les seves malalties, parla en els seus contes de treball, vellesa i immigració, entre d’altres coses.
El Premi Josep Maria Folch i Torres ha recaigut en el músic i escriptor David Nel•lo per l’obra ‘Ludwig i Frank’, la història d’amistat de dos nens amb vides paral•leles. El primer prové d’una família d’importants homes de Westfàlia, i el segon és fill d’un humil reparador de màquines d’escriure londinenc.
El Premi Joaquim Ruyra s’ha lliurat a una novel•la escrita a quatre mans. L’escriptor i científic Salvador Macip i Sebastià Roig han escrit ‘Ullals’, una novel•la juvenil inspirada en la història real d’un reformatori descobert a l’Alt Empordà el 2006 on es torturava a adolescents.

1 COMENTARI

  1. Sooort amb aquesta nova web!!

    ramon Solsona em sembla un molt bon narrador, però, sincerament, no me’n refio gaire del premi Sant Jordi…

Comments are closed.