26 cançons infantils de la mà de Francesc Burrull i Josep M.Espinàs.

L’editorial La Campana recupera les cançons infantils que va escriure Josep M. Espinàs amb música de Francesc Burrull.

Els dos autors van formar part de la Nova Cançó als anys 60 i  van tenir, sense cap mena de dubte, un paper molt important. Ara els més  petits i també els més nostàlgics poden escoltar i cantar les cançons d’aquella època, gràcies al llibre “Les 26 cançons infantils”.

Josep M. Espinàs va pensar en escriure algunes cançons infantils perquè els més petits  s’agafessin al corrent de la cançó en català. “S’havia aconseguit arrencar el moviment de la Nova Cançó. Eren els anys seixanta del segle passat. El moviment creixia perquè s’hi anaven incorporant nois i noies joves, que descobrien l’existència de la guitarra no com un estrcite instrument musical, sinó com un vehicle per transmetre les seves emocions.  A través de les seves cançons, els nois i noies , sovint adolescents, podien expressar amb veu alta les inquietuts  que sentien.”

L’edició inclou un cd amb les cançons, les partitures i els textos. Els autors  també  expliquen com van fer les lletres i la música amb comentaris i anècdotes curioses.

 

Cançó de llevar-se

Upalí,
upalí,
es hora de llevar-se,
s’ha acabar dormir.

Upalí,
upalí,
és hora de llevar-se,
ja som al matí

Bon dia la familia
bon dia tot el món.
Qui serà el primer,
qui serà el segon…..

Upalí,
upalí,
es hora de llevar-se,
s’ha acabar dormir.

Upalí,
upalí,
és hora de llevar-se,
ja som al matí
s’ha acabar dormir
ja som al matí
upalí,
upalí;
upalí.