Vuit escriptors participen al llibre la Marató de Tv3.

Vuit escriptors parlen de les lesions medul·lars i cerebrals al nou llibre de la Marató de TV3.
Joaquim Carbó, Maite Carranza, Ramon Erra, Jordi Llavina, Empar Moliner, Imma Monsó, Marc Pastor, Antoni Vives són els escriptors que hi participen aquest any amb els seus relats. 

Editat per Edicions de La Magrana (RBA Llibres) i per Televisió de Catalunya, el Llibre de La Marató es podrà comprar en llibreries i quioscos-llibreria .
A més a més, i com a novetat des de l’any passat, el Llibre es pot adquirir també en versió digital a través del portal 36L Books al mateix preu que el volum imprès, 10 euros.

Qui és qui del llibre la Marató 2010?

Joaquim Carbó La pròrroga
Vinculat a Cavall Fort des del primer número (1961), forma part del consell de redacció de la revista i desenvolupa una extensa dedicació als llibres per a infants i joves i novel·les per a adults. Històric del col·lectiu Ofèlia Dracs, va coordinar el sector del llibre infantil del Congrés de Cultura Catalana. L’any 2002 va rebre el premi Memorial Jaume Fuster pel conjunt de la seva obra. És autor de La casa sota la sorra, La colla dels deu, Els gossos salvatges i En Felip Marlot

Maite Carranza Tres- cents vuitanta- quatre dies
Escriptora, guionista i llicenciada en Antropologia. Destaca l’èxit internacional de la trilogia fantàstica La guerra deles bruixes (El clan de la lloba, El desert del gel i La Maledicció d’Odi). Ha guanyat els Premis Folch i Torres 1986, Crítica Serra d’Or 1987, Joaquim Ruyra 1989, Edebé Infantil 2002, Protagonista Jove 2006 i Edebé Juvenil 2010.

Ramon Erra Aquell rodar magnífic
Llicenciat en Ciències Polítiques. És coautor, amb Jordi Martí, de la novel·la per a joves Operació gàbies buides. Va debutar en la narrativa curta amb La flor blanca de l’estramoni (2001). Ha escrit el llibre de contes Pólvora del quatre de juliol (2007) i la novel·la Desfent el nus del mocador (2008). La seva darrera novel·la, Escolta, Volòdia!

Jordi Llavina Les fulles mortes
Llicenciat en filologia catalana. Va presentar durant cinc anys el programa de llibres “Fum d’estampa” a Catalunya Cultura, guardonat amb el premi Atlàntida, dins la Nit de l’Edició de l’any 2001. Actualment realitza i presenta el programa de llibres televisiu “L’última troballa”, per a Comunicàlia. Ha publicat els relats Ningú ha escombrat les fulles (2008) i Londres nevat (2009), i els de poemes La corda del gronxador (2006, premi Joan Alcover) i Diari d’un setembrista (2007, premis Alfons el Magnànim i Crítica Serra d’Or 2008). Últim nou llibre de poemes, País de vent.

Empar Moliner El príncep del lavabo adaptat
Escriptora. És col·laboradora habitual de diferents mitjans de comunicació, entre els quals l’Avui, TV3 i Catalunya Ràdio. S’inicià com a contista amb l’obra L’ensenyador de pisos que odiava els mims (1999), T’estimo si he begut (2004) guardonat amb la Lletra d’Or 2005 i No hi ha terceres persones (2010) També ha publicat la novel·la Feli, estheticienne (2000), premi Josep Pla i els reculls d’articles Busco senyor per amistat i el que sorgeixi (2005) i ¿Desitja guardar els canvis?.

Imma Monsó El Favor
Primera novel·la el 1996, No se sap mai. La versió castellana, Nunca se sabe, va ser guardonada amb el Premi Tigre Juan 1997. Com unes vacances, va obtenir el 1998 el Premi Prudenci Bertrana i també el Premi Cavall Verd. La tercera novel·la, Tot un caràcter (2001). Ha publicat els reculls de contes Millor que no m’ho expliquis (Premi Ciutat de Barcelona 2003) i Marxem, papà. Aquí no ens hi volen (2004). El 2006 Un home de paraula va rebre els premis Salambó, Terenci Moix i Maria Àngels Anglada a la millor novel·la en català de l’any. La seva darrera novel·la, Una tempesta (2009).

Marc Pastor
És diplomat en Criminologia i Política Criminal i treballa a la policia científica dels Mossos d’Esquadra. Ha publicat les novel·les Montecristo (2007), La mala dona —que va obtenir el Premi Crims de Tinta de Novel·la l’any 2008 i que ha estat traduïda al castellà, l’italià i l’alemany— i L’any de la plaga (2010).

Antoni Vives Hotel de Ville
Economista, polític i escriptor. Actualment és regidor de l’Ajuntament de Barcelona. És autor de Catalunya entre la perplexitat i el somni (2002), El nacionalisme que ve (Premi Octubre d’Assaig 2003), Barcelonies: lletra de batalla per Barcelona (2006) i Per què faig de polític? Carta oberta als meus fills (2007). El 2010 va publicar la seva primera novel·la, El somni de Farringdon Road.

     

J

2 COMENTARIS

Comments are closed.