La cerimònia de lliurament a partir de les 23.15h i es podrà seguir per streaming.

El Premio Planeta 2021 serà recordat com l’any del milió d’euros. En plena celebració dels setanta anys del guardó literari, l’anunci sobre la quantitat econòmica que rebrà el guanyador o guanyadora, encara resona.

L’editorial Planeta aposta fort i pujant a un milió d’euros la quantitat que rebrà el guanyador, convertint-se en el guardó literari més ben dotat del món, superant fins i tot al premi Nobel de Literatura.

Els 654 originals presentats en aquesta edició han superat les obres  de les anteriors edicions i suposa una xifra rècord, sent l’edició que més originals ha rebut.

La seva concessió tindrà lloc avui divendres 15 d’octubre, al Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona, durant el transcurs d’un sopar literari que presidiran Ses Majestats els Reis.

El Jurat del premi l’integren José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López.

Enguany segons ha destacat l’escriptor Juan Eslava Galán predomimen les novel·les negres i els thrillers entre les 10 obres finalistes.

De les anteriors seixanta-nou edicions l’han guanyat 52 homes i 17 dones. Pel que fa als finalistes han estat 47 homes i 22 dones.

LES 10 NOVEL·LES FINALISTES

-Cadáveres insepultos, d’Escolarca de Clazómenes (pseudònim)

-Descalza voy contigo, d’Antimio Cruz Bustamante

-Ciudad de fuego, de Sergio López (pseudònim)

-La llama del pasado, d’Aurelio González González

-Barbarie, d’El Arlequinado (pseudònim)

-El túnel de Oliva, de Jorge Sánchez López

-El viaje, de Camilla Seymour (pseudònim)

-El canto del grajo, de Fermina Cobos (pseudònim)

-Hijos de la ira, de Yuri Zhivago (pseudònim)

-Donde el recuerdo nos lleve, d’Elahanleys (pseudònim)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here