El Premio Planeta celebra el 70è aniversari apostant fort i pujant a un milió d’euros la quantitat que rebrà el guanyador.

L’any 1952 el Premio Planeta es va estrenar amb 40.000 pessetes de dotació econòmica. El president del Grup Planeta, José Creuheras ha anunciat per sorpresa, l’augment significatiu del premi, que a partir d’ara tindrà una dotació d’un milió d’euros i supera la quantitat que rep un premi Nobel de Literatura (990.000 euros aproximadament). Dels 601.000 euros de les anteriors edicions al milió d’euros. Pel que fa al finalista passarà dels 150.250 euros als 200.000 euros.

Els 654 originals presentats en aquesta edició han superat les obres  de les anteriors edicions i suposa una xifra rècord, sent l’edició que més originals ha rebut.

La seva concessió tindrà lloc divendres 15 d’octubre, al Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona, durant el transcurs d’un sopar literari que presidiran Ses Majestats els Reis.

El Jurat del premi l’integren José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López.

Enguany segons ha destacat l’escriptor Juan Eslava Galán predomimen les novel·les negres i els thrillers entre les 10 obres finalistes.

De les anteriors seixanta-nou edicions l’han guanyat 52 homes i 17 dones. Pel que fa als finalistes han estat 47 homes i 22 dones.

LES 10 NOVEL·LES FINALISTES

-Cadáveres insepultos, d’Escolarca de Clazómenes (pseudònim)

-Descalza voy contigo, d’Antimio Cruz Bustamante

-Ciudad de fuego, de Sergio López (pseudònim)

-La llama del pasado, d’Aurelio González González

-Barbarie, d’El Arlequinado (pseudònim)

-El túnel de Oliva, de Jorge Sánchez López

-El viaje, de Camilla Seymour (pseudònim)

-El canto del grajo, de Fermina Cobos (pseudònim)

-Hijos de la ira, de Yuri Zhivago (pseudònim)

-Donde el recuerdo nos lleve, d’Elahanleys (pseudònim)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here