Què llegirem el 2015? Les novetats en castellà

El primer trimestre ens portarà novetats de Pablo Neruda, Mario Vargas Llosa, Arturo Pérez Reverte, José C. Vales, Rosa Montero, Albert Espinosa i Jorge Carrión.

Un dels plats forts de la nova temporada serà Tus pies toco en la sombra y otros poemas inéditos (Seix Barral) que recull poemes inèdits escrits per Pablo Neruda.
Mario Vargas Llosa publicarà ‘Los cuentos de la peste” (Alfaguara), una peça teatral inédita basada en el Decameron. La publicació coincideix amb l’estrena de l’obra de teatre dirigida per Joan Ollé, amb les actuacions de l’actriu Aitana Sánchez Gijón i del mateix  Vargas Llosa.

Julio Llamazares publicarà Distintas formas de mirar el agua (Alfaguara)  i l’autor d’El olvido que seremos, Héctor Abad Faciolince presentarà ‘la oculta (Alfaguara)
Sergio Ramirez revisirà a finals de febrer el mite bíblic d’Abraham i Sara a la novel·la Sara (Alfaguara)  i el xilè Pablo Simonetti  presentarà a finals de març la novel·la  ‘Jardín’.
Seix Barral reedita Bartleby y compañía de l’escripor Enrique Vila-Matas en el quizè aniversari de la publicació de la reconeguda i premiada novel·la.

Rosa Montero torna amb la detectiu Bruna Husky a El peso del corazón (Seix Barral) i Arturo Pérez-Reverte a  “Perros e hijos de perra” (Alfaguara) recull  articles escrits entre 1993- 2014 protagonitzats per gossos.
L’editorial Anagrama apostarà per Antología personal de Ricardo Piglia i  Blitz de David Trueba

Per las seva banda, les apostes de Random House són per Con el cielo a cuestas de Gonzalo Suárez, Génesis de Félix de Azúa ,  la nova novel·la d’Albert Espinosa El mundo azul. Ama tu caos (Grijalbo) i  La voz de la sirena (Lumen) on  Carme Riera ens oferirà una nova versió del conte de la sireneta d’Andersen
També arribaran properament Aquello estaba deseando ocurrir de Leonardo Padura  i El metal y la escoria de Gonzalo Celorio, totes dues a Tusquets.

Jorge Carrión presentarà  Los turistas (Galàxia), Reyes Calderón la novel·la  La puerta del cielo (Planeta) i G. Martín Garzo Donde no estás (Destino).
També a Destino es publicarà el mes de febrer la novel·la guanyadora de la darrera edició del Premio Nadal, Cabaret Biarritz de José C. Vales. Es tracta de la seva segona novel·la després de la publicació l’any 2013 de l’obra ‘El pensionado de Neuwalker’.
El crim d’una jove l’any 1925 a Biarritz dóna peu a una investigació per part d’un escriptor que intentarà aclarir alguns detalls del tràgic succés, per mitjà d’entrevistes als estiuejants de la localitat francesa. Aquest fet serveix a José C. Vales per descriure l’ambient que es vivia a Biarritz en aquella època.

L’humor arribarà amb Cactus (Alfaguara) de Rodrigo Muñoz Avia  i el viatge d’un espanyol de  37 anys als Estats Units per fer un curs sobre cactus a California. Per la seva banda José Corbacho i Juan Cruz publiquen ‘People from Eivissa” (Plaza y Janés).