Daniel Santiño guanya la novena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial

El guanyador de la novena edició és mosso d’esquadra i rebrà el guardó el 21 de març a la Biblioteca la Bòbila de L’Hospitalet

premio_l_h_confidencial

Sota el títol provisional Los crímenes del opio, la novel·la  de Daniel Santiño s’endú la nova edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial, premi convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i promogut per la Biblioteca la Bòbila.

El jurat —presidit pel regidor de Cultura, Jaume Graells; i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, Anna Riera; la lectora del club de lectura M. Carmen Navarro; el comissari de BCNegra 2015, Paco Camarasa, i el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal— ha valorat en aquest thriller de procediment policial l’”excel·lent estructura de la trama, la fortíssima tensió que desplega la novel·la i l’habilitat de l’autor en el proveïment i la dosificació de detalls i dades de la investigació, que arrossega el lector a un final sorprenent”.

L’obra guanyadora d’aquesta edició del Premi L’H Confidencial ha estat seleccionada entre els 73 originals que s’han presentat. La procedència dels participants ha estat ben diversa: 28, de Catalunya; 37, de la resta d’Espanya, i 8, de diversos països del món (Argentina, Mèxic, Panamà, el Perú, Alemanya, el Regne Unit i Israel).

El Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció “Criminal” de Roca Editorial.