Que comencin els jocs!! Els jocs de la fam de Suzanne Collins arriben al cinema!

La trilogia d’Els jocs de la fam de Suzanne Collins s’ha convertit en un fenomen, que ara espera repetir al cinema.


L’interés que ha despertat entre els lectors ha estat molt gran i algunes dades ho demostren. Estrenada fa unes setmanes als Estats Units va recaptar uns 116 milions d’euros en el primer cap de setmana, un resultat rècord de taquilla per ser la primera part d’una saga. A més l’any 2010, l’escriptora Suzanne Collins va entrar a la llista de les 100 persones més influents segons la revista TIME.

Escriptors com Stephen King i Stephanie Meyer van recomanar ràpidament la lectura d’aquesta novel•la adreçada en un principi al públic juvenil, però que s’ha convertit en un autèntic crossover.

Suzanne Collins a més d’escriptora és guionista de sèries televisives. Pel que a l’adaptació al cinema de la novel•la Els jocs de la fam, Collins comparteix tasques de guionista amb Billy Ray i Gary Ross que també dirigeix la pel•lícula.

Els jocs de la fam està protagonitzada per Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth i Lenny Kravitz.

 Suzanne Collins ens descriu a la novel•la una civilització post-apocalíptica. Panem és una nació creada sobre les ruïnes del que fa temps va ser Nord Amèrica, el seu poder i la seva riquesa es concentren a la capital, rodejada per 12 districtes marginals. Pànem és governada d’una forma centralista i autoritària des del Capitoli, basada en els districtes.

Cada districte tindrà una funció concreta i s’encarrega de proveir a la resta. Els habitants de cada districte tenen prohibit sortir dels seus límits. La capital és dura i cruel, i manté sotmesos a la resta de districtes, obligant-los a lliurar cada any a dos ciutadans com a tribut. Es tracta d’Els jocs de la fam, un espectacle televisiu on cada districte envia dos ciutadans que els representi per poder participar en un concurs on hauran de sobreviure en una lluita a vida o mort. Katniss, la protagonista d’aquesta història, serà el representant del districte 12, el més pobre de Pànem, en substitució de la seva germana petita.

Suzanne Collins construeix una trilogia on critica els autoritarismes i a determinats espectacles televisius, però també vol enaltir valors com la confiança i la lleialtat.

Que comencin els jocs! Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només pot haver un guanyador Els jocs de la fam ja han començat!!

 

Estrella Polar i l’editorial Molino publiquen la trilogia d’Els jocs de la fam. Els jocs de la fam, En flames i L’ocell de la revolta.