Ja es coneixen les 10 novel·les finalistes

jurat-premi-planeta-2016El Palau de Congressos de Catalunya serà un any més l’escenari del lliurament del Premi Planeta que enguany arriba a la 65a edició. L’objectiu del premi Planeta, segons ha destacat el president de Grup Planeta, José Creuheras, ‘és el de fomentar la lectura i crear nous lectors’.

Dotat amb 600.000 euros, és el segon guardó literari més ben dotat del món després del premi Nobel.

Creuheras ha destacat que s’han venut més de 42 milions d’exemplars de tots els premiats i que la mitjana de vendes del Planeta se situa al voltant dels 650.000 exemplars.

Aquest any s’han presentat 552 novel·les i en roda de premsa s’han presentat les 10 finalistes. El marido de la gitanilla de Ñau (pseudònim), Sol de Tebas, Jim Hawkins, 7LR (Siete Làgrimas rojas) de Blanco Dálmata (pseudònim), Tinta corrida de Mariano Negri, Sardinas coloradas de Luis Escalante, El nacimiento d’Óscar García (pseudònim), Con un par de alas de Hope (pseudònim), El camino de Santiago de Maestro Mateo (pseudònim), El reposo de la tierra durante el invierno de Maria Mercedes Irigaray  (pseudònim), i Nada impide d’Anxo Novoa (pseudònim),

El jurat del premi està format per Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Emili Rosales secretari sense vot.