El 89% dels llibres en paper se segueixen comprant a les llibreries i les vendes on-line suposen un 7% segons ha destacat Jesús Badenes, director general de la divisió editorial del Grup Planeta en la roda de premsa de presentació del premi Planeta.

 Jesús Badenes, director general de la divisió editorial del Grup Planeta
Jesús Badenes, director general de la divisió editorial del Grup Planeta

Les vendes dels llibres en paper suposa un 96% del total de les vendes i només un 4% són en format digital.

El director general de la divisió editorial de Planeta, Jesús Badenes ha comentat en la roda de premsa de presentació del premi Planeta que l’any 2015 va ser un bon any i les vendes van pujar un 3% en el sector editorial. Aquesta xifra podria incrementar-se l’any 2006 que ha etsta un bon any sobretot pel llibre infantil i juvenil, fet que pot fer créixer també el nombre de nous lectors.

El consum important de llibres a Espanya es produeix sobretot en les darreres setmanes de desembre i gener, excepte a Catalunya i el llibre en català que el punt àlgid es produeix per Sant Jordi.

El nombre de lector ha crescut fins a arribar a la xifra del 60% i a Espanya es compren 80 milions de llibres en un any. El sector editorial presenta al voltant de 80.000 títols nous anualment tot i que 30.000 són els que arriben al circuit comercial. La venda mitjana de cada llibre és de 3.000 exemplars.

Jesús Badenes ha destacat que cal combatre la pirateria i que la conducta dels lectors sobre aquest tema determinarà el destí del sector editorial.

Per aquest motiu cal assumir nous reptes com ampliar el nombre de lectors i difondre a la lectura a través de les xarxes socials, explorar noves vies com la producció audiovisual i buscar nous mercats i internacionalitzar-se.

El Grup Planeta té presència en dotze països d’Amèrica llatina i França i pròximament entrarà al mercat italià de la mà DeAgostini.