Petros Márkaris rep el premi Pepe Carvalho.

El creador de l’inspector Kostas Jaritos ha rebut el VII premi Pepe Carvalho  lliurat  a la BCNegra 2012.


Petros Márkaris és autor de les novel·les  El accionista mayoritario, Defensa cerrada, Mort a Istanbul, Noticias de la noche i ‘Amb l’aigua al coll’ entre d’altres.

El jurat, ha  destacat que l’autor grec és un dels representants “més clars” de la novel•la negra mediterrània i el seu Jaritos, de la mateixa manera que Manuel Vázquez Montalbán amb el seu Pepe Carvalho, són testimonis crítics de l’evolució i la transformació d’Atenes i Barcelona, dues ciutats que es converteixen en coprotagonistes de les novel•les.

En les darreres edicions han guanyat aquest premi Andreu Martín, Ian Rankin, Michael Connelly, P.D. James, Henning Mankell i Francisco González Ledesma.

Petros Màrkaris escriurà una trilogia sobre la crisi econòmica grega.

Després de la publicació de la novel·la Amb l’aigua al coll (Tusquets),Petros Màrkaris ha anunciat que publicarà un trilogía sobre la crisi grega. El primer títol ‘Amb aigua al coll’ publicat l’any 2001 donarà pas a ‘Pereosis’, on Jaritos  s’enfrontarà a un assassí que s’autoanomena ‘Recaptador Fiscal Nacional’ i que acaba amb la vida d’evasors fiscals després d’injectar-los cicuta.
La trilogia finalitzaria amb ‘Pa, educació i llibertat’, on els joves grecs seran els protagonistes

De moment a les llibreries està disponible el primer títol ‘Amb aigua al coll’ on després de les retallades i la situació econòmica actual un desconegut ha dedicit culpar als banquers de tot plegat i comença una sèrie d’assassinats macabres. El modus operandi sempre és el mateix; els decapita amb una espasa i els marca amb una lletra D.
El desconegut assassí anima els ciutadans a boicotejar les entitats financeres i no pagar els seus deutes i hipoteques.
El comissari Kharitos  comença a investigar la mort del banquer Nikitas Zisimópulos, antic director del Banc Central, mentre els seus superiors insisteixen en la hipòtesi que l’assassinat, el primer d’altres que succeiran, és obra de terroristes.