Els Premis Liber reconeixen la trajectòria i el treball desenvolupat per diverses persones i entitats vinculades al món del llibre.

Pere Gimferrer serà homenatjat en la seva faceta d’editor, l’escriptora Soledad Puértolas, el director Benito Zambrano i els productors del llargmetratge “Pan de limón con semillas de amapola”, el periodista Ignacio Elguero per la seva tasca al capdavant de Radio Nacional de España (RNE), la Llibreria Ramon Llull de València, i la Biblioteca Històrica de l’IES Isabel La Católica de Madrid, seran els guardonats d’enguany en un acte que tindrà lloc a Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el proper 6 d’octubre.

El reconeixement  a Pere Gimferrer arriba per “la seva tasca notable en el camp de l’edició literària, compaginada amb la seva carrera com a poeta, prosista, assagista, crític, traductor i acadèmic de la llengua”.

Conegut especialment per la seva obra poètica i considerat un dels personatges més singulars del món cultural, Pere Gimferrer (Barcelona, ​​1945) també és un destacat editor. Es va iniciar en aquest camp el 1970 com a cap de la secció literària de Seix Barral i, el 1981, va ser nomenat director literari de l’editorial, càrrec que ocupa des de llavors. Gimferrer ha contribuït al descobriment d’escriptors com ara Eduardo Mendoza, Antonio Muñoz Molina, Julio Llamazares, Roberto Bolaño o Isaac Rosa, entre d’altres, i ha estat l’editor de Rafael Alberti, Octavio Paz, Vicente Aleixandre o Juan Goytisolo. A més mateix, és membre del jurat del Premio Planeta, el Premio Fernando Lara, el Premio Biblioteca Breve i el Premi Ramon Llull en català.

A més d’aquesta tasca com a editor, Gimferrer compta amb una àmplia i prolífica carrera literària reconeguda amb el Premio Nacional de las Letras Españolas (1998), el Premio Reina Sofia de Poesía Iberoamericana (2000), el Premio Internacional Octavio Paz de Poesía y Ensayo ( 2006) i el Premio Internacional de Poesía Federico García Lorca (2017).

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here