Era autor també de novel·les i relats. El periodista ha mort als 76 anys.

Va destacar com a presentador i va ser considerat com el pioner del talk show a Catalunya, gràcies al seu programa Àngel Casas Show”.  L’any 2020 li van trasplantar un ronyó i posteriorment li van amputar les dues cames a conseqüència d’una malaltia circulatòria.

Àngels Casas va iniciar la seva carrera professional a la ràdio i com a periodista musical. Va ser molt popular gràcies als programes televisius com  “Musical Express” o “Ángel Casas Show”.

Com a escriptor va publicar els assajos Cuarenta y cinco revoluciones en España i L’esperit del vi, les novel·les Estamos en el aireFred als peus i L’home a qui se li precipitaven els esdeveniments, l’anecdotari Memòries d’altres, el cançoner esperpèntic ¿Nadal? No, gràcies i el llibre de relats Carta d’una desassossegada.

Amb Quaderns Crema va donar sortida a la major part de la seva producció literària.  Entre la seva obra s’hi compten tres novel·les, Fred als peus (Quaderns Crema, 2002), L’home a qui se li precipitaven els esdeveniments (Empúries, 2005), Sidonie té més d’una amant (Univers, 2020) i L’agonia de Bakunin (Univers, 2022) a més de l’assaig L’esperit del vi (Empúries 2004), el recull d’entrevistes i les seves circumstàncies Memòries d’altres (Quaderns Crema, 2008), el cançoner ¿Nadal? No, gràcies (Quaderns Crema, 2018) i el recull de contes Carta d’una desassossegada (Quaderns Crema, 2019).

A Univers Llibres aquest 2022 publicava “L’agonia de Bakunin”  on oferia als lectors sis relats protagonitzats per Bakunin, un gos petaner capaç de fer esclatar Barcelona en flames, una rebel antisistema amb un dels hereus d’una de les grans fortunes de Barcelona; mossèn Tomàs i sor Deborah, fervents defensors de la resistència contra el celibat; un escriptor de novel·les policíaques assassinat al seu apartament quan estava a punt d’entregar el seu últim best-seller o un autor del tot incapaç d’escriure sobre personatges femenins, fins que un bon dia recorda una amiga que deia que creia que havia follat poc.

Entre els seus múltiples guardons hi figuren dos premis Ondas, l’Antena d’Or, el premi Atlàntida, el Premi d’Honor a la Trajectòria al Festival Zoom 2017 i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here