Segueix el ball i les compres de segells editorials. Penguin Random House que els darrers anys han incrementat el nombre de segells amb les adquisicions entre d’altres d’Alfaguara, Salamandra o La Campana, continua amb la política de fitxatges. 

L’anunci d’aquest acord amb les darreres adquisicions de Molino, Serres i La Magrana al grup RBA estat realitzat per la Núria Cabutí, CEO de Penguin Random House Grupo Editorial i per Ricardo Rodrigo, president del grup RBA. Pel que fa als terminis de la transacció no es faran públics segons han anunciat en un comunicat i s’espera que l’operació es materialitzi una vegada s’hagi donat compliment als requisits jurídics i administratius pertinents.

Núria Cabutí, CEO de Penguin Random House Grupo Editorial ha destacat que “Amb l’adquisició dels segells Molino, Serres i La Magrana reforcem la nostra aposta per arribar al major nombre de lectors possible, tant en castellà com en català, enriquint la diversitat dels nostres catàlegs i donant difusió a una àmplia gamma de veus i punts de vista.”

Ricardo Rodrigo, president del grup RBA, ha destacat que “Aquest acord permetrà a RBA concentrar-se en enfortir la seva posició com a principal centre de creació editorial del món (més de 70.000 pàgines de nova creació a l’any, en àrees com la divulgació cultural i científica, benestar personal, salut i entreteniment), i explorar noves vies de comercialització per optimitzar aquest esforç creatiu.”.

Finalment Markus Dohle , CEO mundial de Penguin Random House afirma que “Penguin Random House creu en la importància de publicar llibres per tota mena de lectors, i els prestigiosos catàlegs de Molino, Serres i La Magrana constitueixen un excel·lent complement que s’integrarà amb absoluta naturalitat als reconeguts catàlegs editorials de PRHGE i que contribuirà a aconseguir la nostra missió”.

Autors com Jeff Kinney, Suzanne Collins, Veronica Rot, Enid Blyton, Enyd Blyton o Veronica Roth formen part dle catàleg de l’editorial Molino.  La Magrana mantindrà la seva identitat i independència editorial i seguirà publicant autors catalans i traduïts al català. En el seu ampli catàleg destaquen autors com Marta Rojals, Mark Haddon, Philip Roth o Roald Dahl, entre d’altres. Penguin Random House Grupo Editorial desenvoluparà els formats en ebook i audiollibre d’aquest segell editorial.

El grup RBA, per la seva part, continuarà amb la seva activitat editorial a través dels seus segells històrics, en particular Gredos, Sèrie Negra, Integral i les diverses línies de no-ficció.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here