Llibres de la Drassana publica una nova edició del clàssic de Joanot Martorell

Tirant Lo Blanch compta amb una nova versió després del treball realitzat per l’il·lustradora Paula Bonet i l’adptació del text Jo­sep Vicent Miralles i Vicent Baydal.

Paula Bonet destaca que  “El Tirant és una meravella. Una obra que no hem de deixar de reivindicar per la força que conté, per com mescla batalla, amor, desig i his­tòria, per com representa aquest context con­cret, que és el que s’explicava a través de les no­vel·les de cavalleria.”. Assegura Bonet queEl procés creatiu va ser molt estimulant. Era un treball que tenia moltes ganes de fer, però dispo­sava de molt poc temps, així que vaig intentar esprèmer al màxim cada minut de què disposava. Va ser molt fàcil tenint en compte que el punt de partida era la meravellosa adaptació de Josep Vicent Miralles.”

Per la seva banda Josep Vicent Miralles recomana ‘ a qualsevol lector que tinga por dels clàssics, per considerar-los una imposició de manual o una cosa avorrida, que s’endinse en este Tirant de Llibres de la Drassana. Trobarà una obra divertida, potent, que el farà estremir i prendre partit, i que li permetrà conéixer personatges d’aquells que ja t’acompanyen per sempre.’ Per encomanar aquesta passió el clàssic de Joanot Martorell utilitza referències actuals ‘és un text que seduirà per igual el devot de Joc de Trons, l’aficionat a la novel·la negra, el caçador o caçadora de carn estil Grey o el consumidor més expert i exigent.

L’historiador Vicent Baydal s’ha encarregat d’assessorar Paula Bonet en la il·lustració dels vestits i dels elements estètics del clàssic. “Una de les meues comeses en este projec­te ha sigut contextualitzar a Paula l’època en què es desenvolupa el Tirant. Li vaig donar algunes indicacions al voltant dels pentinats, vestits i estances de l’època: com devia ser una princesa bizantina del segle XV, una donzella, un cavaller bretó o la corona d’un emperador.” Assegura Vicent Baydal.