Patricia Cornwell guanya el V Premio Internacional RBA de Novela Negra.


Red Mist, és la novela número 19 protagonitzada per la metge forense  Kay Scarpetta. La novel·la ha resultat ser la guanyadora entre els més de dos-cents originals presentants.

Patricia Cornwell  ha rebut avui el premi en el transcurs de la festa celebrada a l’Hotel Juan Carlos I de Barcelona.
El premi dotat amb 125.000 euros, és un dels més ben dotats del gènere que en anys anteriors han guanyat escriptors de l’alçada de Harlan Coben, Philiph Kerr, Andrea Camilleri i González Ledesma.
El jurat estava format per Soledad Puértolas, Lorenzo Silva, Antonio Lozano,Paco Camarasa i Anik Lapointe.
La novel·la es publicarà en castellà i català en els propers mesos, tot i que l’edició anglesa es publicarà a finals d’aquest any.
Tot i que la novel·la en aquests moments és inèdita ja estava prevista la seva publicació  en anglès abans de donar-se el premi.

Sobre la 19 novel·la protagonitzada per Scarpetta, l’autora ha comentat en ela roda de premsa. Existeix un proverbi de la vella guàrdia en la branca de la investigació que diu  “Mai guardis un cas d’assassinat en un sobre per arxivar-ho”. Actualment l’avanç  de la tecnologia ajuda a la resolució de casos, però els qui realment els resolen són les persones. Al llarg dels meus 18 novel·les, sempre he anat utilitzant els  avanços de la tècnica en investigació, però precisament en Xarxa Mist he deixat a  Scarpetta davant una situació única. Es troba sola, davant un cadàver en una  furgoneta maloliente, en Savannah (Geòrgia) i la seva pregunta és “ I ara, què faig?”.

Una obra marcada per la forense Kay Scarpetta.
Nascuda el 9 de Juny de 1956 a Miami, Florida. És llicenciada en filologia anglesa.
L’any 1979 va començar a treballar com a reportera per al The Charlotte Observer, on va cobrir les noticies sobre crims.
Al 1983 van publicar li una biografia: The Story of Ruth Bell Graham.
Al 1984 va treballar a l’Oficina del Cap Forense de Virginia, on va treballar-hi durant sis anys, primer com a escriptora tècnica i després al departament analista com a informàtica. També es va oferir com a voluntària al departament de policia de Richmond.
A l’any 1990 va publicar Postmortem, la primera novel·la protagonitzada per Kay Scarpetta.
Actualment està treballant en l’adaptació de les novel·les a la gran pantalla amb Angelina Jolie en el paper de la metge forense.
Les novel·les més destacades de Patricia Cornwell són:  La jota de corazones, El avispero, Un ambiente extraño, El factor Scarpetta, El Libro de los Muertos, El Frente, Post Mortem, El Frente, ADN Asesino, El último reducto, La granja de cuerpos, El Libro de los Muertos, Scarpetta, El Cuerpo del Delito, Post Mórtem, ADN Asesino i Predator.

 Red Mist es publicarà en castellà i català l’any vinent.

2 COMENTARIS

  1. Això vol dir que RBA li pren l’Scarpetta a Edicions B?

    Bona novel·la negra, però hi veig molt de jugada comercial.

Comments are closed.