Pagès Editors celebra el seu vint-i-cinquè aniversari

L’editorial catalana ha dissenyat una exposició itinerant que mostrarà la història dels més de 2.700 llibres que s’hi han publicat.

exposició 25-aniversari-pages editors

Creada a  Lleida l’any 1990 per Lluís Pagès Marigot. Des del seu naixement, el creixement de Pagès editors ha publicat més de 2.700 llibres i mai ha perdut el doble objectiu amb el qual va néixer: publicar llibres en llengua catalana i occitana i visibilitzar el patrimoni literari, històric, social i cultural dels Països Catalans, en general, i de les Terres de Lleida i Pirineus, en particular.

Segons el seu director, Lluís Pagès, “l’empresa és conscient que el seu paper el duu, de vegades, a editar alguns llibres que potser sense una empresa de Lleida no s’haurien arribat a publicar mai”. En aquest sentit, Pagès assegura que “no som una editorial perifèrica, sinó una editorial descentralitzada”.

Per commemorar l’aniversari de Pagès editors, ha muntat una exposició, Pagès editors: 25 anys llegint junts , que s’inaugurarà el pròxim 7 d’abril a la Biblioteca Pública de Lleida.
A l’exposició el visitant s’hi trobarà aquells objectes relacionats amb l’ofici d’editar i imprimir: des d’un llibre acabat, fins als fulls originals escrits de la mà dels autors. També hi haurà un conjunt de 12 panells que relaten la història de Pagès editors i un conjunt de dibuixos que mostren el procés, fase per fase, de com té lloc l’elaboració d’un llibre. El visitant podrà gaudir de la zona de lectura, on hi trobarà fragments d’una seixantena de llibres editats per aquesta casa. Finalment, hi haurà vuit mòduls amb els originals de 15 obres de l’artista Jordi Sàbat, concebudes com un homenatge a l’escriptura, el llibre i lectura.

A partir del mes de maig, aquesta mostra també es podrà visitar a les principals biblioteques del territori català.