Opinió: Acabar amb els poderosos, ciencia ficció? per Vicenç Alujas

El sociòleg i expert en meditació immediata, Vicenç Alujas  reflexiona perquè la societat recuperi el poder que ha atorgat a financers, polítics i grans corporacions.

vicenc alujas

Van passant  períodes de quatre anys amb diferents grups polítics al poder, i ens adonem que les nostres vides no canvien, malgrat això  seguim fent el joc al sistema.
Ara els que ens dediquem al mon de la literatura la cultura etc. Esperem canvis d’ideologies, baixades d’IVA etc.
Sembla que ens agradi rebre. El canvi que volem que es produeixi està a les nostres mans això segur, però no l’aconseguirem votant aquest o l’altre grup, això es viure en zona de confort “bé jo amb l’acció de votar ja compleixo…” el canvi no es produeix amb el vot, el canvi es produeix amb les nostres accions, decisions en vers la societat.

Es l’hora d’adornar-nos que els demés no ens solucionaran els problemes. Els problemes ens els solucionem nosaltres mateixos. Els humans hem de comprometre’ns amb el que som i el que tenim, que no es altre cosa que un grandíssim poder i un enorme potencial.

Delegar el nostre poder en els poderosos (que per això precisament ho son) tot creient que t’han de proporcionar les coses que consideres imprescindibles, tot fent reclamacions, es perdre el temps i alhora un acte d’ingenuïtat. 

Es tracta de recuperar el nostre immens poder des de la consciencia i l’amor, mai  des del ressentiment i la ràbia. Plegats hem de deixar de queixar-nos, demanar, reclamar… a governs i institucions. Els “poderosos” l’únic que ens transmeten son les pors, angoixes i ansietats que pateixen, i ho fan mitjançant lleis i decrets.

Per aconseguir-ho hem de fer el primer pas, que no es altra que creure en el gran potencial de la humanitat i tenir la capacitat de discernir que no serveixen les antigues creences que recolzen els poderosos. Ara toca un autèntic canvi de paradigma.

Deia Winston Churchill tot seguint paraules de Sòcrates  “la democràcia es el menys dolent dels sistemes polítics” doncs… ja va sent l’hora de finalitzar amb lo dolent,

Aquest escrit no es una crítica a l’esquerra, ni la dreta, ni independentistes ni unionistes… es simplement una reflexió per a que la societat recuperi el poder que ha atorgat a financers, polítics  grans corporacions… de moment, aquest article  es ciència ficció però… temps al temps.

 Vicenç Alujas