Omplim el dipòsit: Jordi Cantavella recomana “En busca de la tierra hueca”

L’escriptor segueix recomanant perles oblidades i per aquest motiu comenta l’obra “En busca de la tierra hueca” de Nelson Poblete.

Foto-Jordi-Cantavella

Novel·la ambientada al 1985, al Sud de Xile. En Roberto Leiva, reporter d’un diari de províncies durant la dictadura de Pinochet, investiga la desaparició d’un excursionista nord-americà. Malauradament es troba amb tota mena d’obstacles per part de les autoritats militars.
En Roberto es veu ficat en un bon sarau, ja que les seves investigacions el fan anar a caure dins de la teranyina d’una societat secreta nazi. El lector quedarà també atrapat, però dins de les pàgines d’un llibre molt entretingut i que l’acabarà sorprenent. 

En busca de.. Nelson PobleteAquesta novel·la té els ingredients dels grans thrillers dels anys setanta (armes secretes, agents del Mossad, supervivents nazis). També de les novel·les d’aventures (comunitats indígenes que es creien desaparegudes en terres inhòspites) i una dosi final de ciència ficció.

Molts ja coneixem el gran cantautor xilè Nelson Poblete. Les seves cançons transmeten un lirisme extraordinari. Temes com ara “Em Tornes a Buscar”, “El Velero Desierto”, “De Puerto en Puerto” o “La Balada del Increíble tragasables” (entre moltíssimes d’altres) ens han emocionat, ens han fet riure i ho continuaran fent.
Però en Nelson Poblete és tota una capsa de sorpreses i ens ha demostrat que, a banda de poeta, ha resultat ser un molt bon narrador.

La temàtica nazi ha estat extremadament utilitzada, gairebé fins arribar al badall. Però en aquest cas, és evident que l’autor és historiador i sap de què parla, en Nelson ens fica dins d’una novel·la d’aventures pròpia dels clàssics dels segle XIX. L’autor és agosarat i ens deixarà parats amb un desenllaç de ciència ficció. Tot plegat farà que qui llegeixi el llibre es torni guenyo, en no poder deixar el relat i se li cremin els deliciosos macarrons tenia dins del forn.

I és que un bon relat ajuda a aprimar-se millor que una dieta baixa en calories.

“En Busca de la Tierra Hueca” és tota una curiositat en ser la primera obra publicada d’un artista a qui estem acostumats a veure dalt d’un escenari. A més és una opció barata, ja que el seu preu és només de 3’79€. Tot i així és una llàstima que només podem adquirir-la en versió digital.

Potser ara li donarem una mica de carburant i fem que arribi al paper.
Val a dir que… atenció editorials…, en Poblete ja està escrivint una segona novel·la que promet ser força entretinguda pels que som seguidors de les narracions d’aventures.

Va, Nelson, fot-li canya a l’accelerador.

 

Títol: “En busca de la tierra hueca”
Autor: Nelson Poblete
Editorial: Click Ediciones, Grup Planeta (Digital)
Idioma: Castellà
Data primera edició:  2014.