Alejandro Palomas rep el premi dels lectors de L’Illa dels llibres

L’acte celebrat en el marc de la Setmana del Llibre en Català ha comptat amb la presència de l’autor que  s’ha mostrat molt  agraït amb el guardó rebut.

Lliurament V Premi L'illa dels Llibres a Alejandro Palomas 02

ESCOLTA L’AUDIO DE L’ACTE

Alejandro Palomas ha rebut el premi de mans de Jordi Milian, director de L’Illa dels Llibres amb qui ha mantingut una conversa abans del lliurament oficial.
Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

Alejandro Palomas ha destacat que el jurat del premi siguin els propis lectors ”el millor premi és el que reps de la gent que et llegeix i t’estima, que et segueix i et dóna suport”.

Sobre la novel·la Alejandro Palomas ha  comentat que com a escriptor ha estat un plaer escriure ”Un fill” i que tot sorgeix de les emocions i els sentiments.

Lliurament V Premi L'illa dels Llibres a Alejandro Palomas 01L’obra d’ Alejandro Palomas  narra la vida d’en Guille, un nen de 9 anys que sent una gran admiració per Mary Poppins com també la sent l’autor,  que ha confessat que ” de petit volia ser Mary Poppins perquè volia volar

L’autor també d’Una madre’ que finalment l’editorial Columna publicarà en català a finals de novembre d’aquest any ha parlat de la responsabilitat de seguir publicant ”ara mateix em sento molt responsable perquè no se si la nova novel·la funcionarà o no i em costat molt aquesta responsabilitat”.

Aquest any 2015  la novel·la ‘Un fill’ d’ Alejandro Palomas ha guanyat el V Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any. L’Illa dels Llibres selecciona cada estiu, 15 títols perquè els seus  lectors puguin votar i així lliurar  el Premi de L’illa dels llibres.

”Un fill” d’ Alejandro Palomas ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 712  vots, seguida de ”La noia del tren” de Paula Hawkins amb 656 i ‘Un any i mig’ de Sílvia Soler amb  654  vots.

En aquesta edició s’han rebut  més de 7.000 vots fet que consolida un any més el premi i la resposta per part dels lectors del web.

Un fill (La Galera) La novel·la explora la vida d’aquest noi que viu amb el seu pare i té una relació més aviat distant. La seva mare no viu amb ells i la seva absència es fa notar a la novel·la.
La gràcia de la novel·la és la galeria de personatges que ens ajudaran a entendre, per mitjà de capítols narrats per diverses veus, esbrinar les claus del comportament del jove i la seva admiració total al personatge de Mary Poppins.
Les converses amb la psicòloga de l’escola o la seva única amiga, la Nàdia formen part de la galeria de personatges que ens ofereix Alejandro Palomas a ‘Un fill’’.