AMPLIAREM INFORMACIÓ

Aquest era el Sant Jordi del retorn a la normalitat i malgrat la tempesta que ha provocat alguns problemes a les parades de llibres, s’ha pogut celebrar la Diada del Llibre amb un gran ambient i sobretot amb moltes ganes.


El dia ha començat amb el tradicional esmorzar literari celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb els parlaments de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la pregonera de Sant Jordi, l’escriptora Imma Monsó.

La calamarsa caiguda al migdia a Barcelona ha provocat que algunes parades hagin plegat abans d’hora i d’altres han patit alguns desperfectes amb llibres mullats. Malgrat aquesta situació el Sant Jordi ha continuïtat i fins i tot milers i milers de lectors han aplaudit els moments on el sol feia acte de presència.

La Cambra del Llibre ja ha anunciat que ajudarà a les llibreries i editorials afectades per la tempesa.

 

Sant Jordi ha resistit a dos anys de pandèmia i també ha resistit una tempesta de calamarsa.

La Cambra del Llibre de Catalunya, integrada pel Gremi de Llibreters, el Gremi d’Editors, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Distribuïdors, i el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, fa balanç positiu general d’una diada de Sant Jordi que s’ha tornat a celebrar sense restriccions.

La pluja, el vent i la calamarsada en diversos indrets han impedit , segons ha destacat la Cambra del Llibre superar el balanç rècord de l’any anterior a la pandèmia. Les primeres estimacions de participació i vendes durant la setmana de Sant Jordi indiquen que les dades són similars a les del 2019.

Llibreters i llibreteres coincideixen en destacar el bon ritme de vendes al llarg de la setmana anterior, sobretot durant el divendres, en què a Barcelona i altres municipis s’han pogut instal·lar parades de venda de llibres a davant dels establiments.

La Cambra del Llibre també valora positivament la implementació del nou model organitzatiu a la ciutat de Barcelona, que ha aglutinat les parades de llibres i roses en 12 espais professionals repartits en 7 districtes: Eixample, Ciutat Vella, Gràcia, Les Corts, Poble Nou, Sant Andreu i Sarrià.

 

Empar Moliner, Sánchez Piñol, Santiago Posteguillo, Eva García Saenz d’Urturi i Toni Cruanyes entre els autors més venuts de Sant Jordi

El Gremi de Llibreters ha publicat la llista dels llibres més venuts. La llista només suposa un 5% del total de les vendes de Sant Jordi.

Ficció català
1- “Benvolguda”, Empar Moliner, (Columna Edicions)
2- “El monstre de Santa Helena”, Albert Sánchez Piñol, (La Campana)
3- “Mamut”, Eva Baltasar, (Club Editor 1959)
3- “Quan s’esborren les paraules”, Rafel Nadal, (Columna Edicions)

Ficció castellà
1- “Roma soy yo”, Santiago Posteguillo, (Ediciones B)
1- “El Libro Negro de las Horas”, Eva García Saenz d’Urturi, (Planeta)
2- “El mapa de los anhelos”, Alice Kellen, (Planeta)
3- “Violeta”, Isabel Allende, (Plaza & Janés)

No ficció català
1- “La Vall de la Llum”, Toni Cruanyes, (Destino)
2- “L’alegria de viure”, Sílvia Soler, (Univers Llibres)
3- “Crims: Llum a la foscor”, Carles Porta, (La Campana)

No ficció castellà
1- “Por si las voces vuelven”, Ángel Martín, (Planeta)
2- “Cómo hacer que te pasen cosas buenas”, Marian Rojas Estapé, (Espasa)
3- “La muerte contada por un sapiens a un neandertal”, Juan José Millás / Joan Luis Arsuaga, (Ediciones Alfaguara)

Quina seria la millor definició de Sant Jordi? Escriptors i escriptores responen a la pregunta

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here