Dolores Redondo publicava a principis del 2013, ‘El guardià invisible’  la primera part de la trilogia sobre Baztan.
El 24 de juliol s’entrenarà l’adaptació cinematogràfica d’Ofrena a la tempesta.

La formula escollida per escriure les novel·les que formarien part de la trilogia era barrejar la novel·la negra amb elements mitològics, una decisió arriscada que li va permetre convertir-se en una de les revelacions literàries de la temporada ”Quan escrivia la novel·la ja em vaig adonar que seria una aposta arriscada. De fet en aquells moments no tenia ni editor ni editorial i tampoc  podia imaginar se es publicaria’’.

La primera novel·la de la trilogia va captivar ràpidament a molts lectors i també a la crítica i la confirmació del seu èxit arribaria amb El llegat dels ossos, la segona novel·la ambientada en  la vall de Baztan que tancaria més tard amb Ofrena a la tempesta.

Després de les adaptacions de les dues primeres novel·les de la trilogia, el 24 de juliol Netflix estrenarà ‘Ofrenda en la tormenta’ sota la direcció de  Fernando González Molina i Marta Etura en el paper de la inspectora Amaia Salazar.

Gairebé cinc anys després de l’inici del primer rodatge de la trilogia que ha comptat amb la participació de més d’un centenar d’actors i un equip tècnic format per més de 200 persones amb localitzacions a Navarra, Catalunya, Osca i Madrid.

Sobres les tres novel·les Dolores Redondo assegurava en una entrevista a L’Illa dels Llibres ”La primera és més directa, és una punta de llança i té gairebé les conseqüències del que ha passat i ha viscut Amaia Salazar”.
Sobre la segona novel·la ‘El llegat en els ossos’, l’escriptora declarava que es tractava ”d’una novel·la més Baztan i és la meva favorita, potser per la seva estructura i perquè compta amb dos casos aparentment diferents que es van enllaçant amb una barreja d’arrels històriques i de costums del Baztan amb mites i creences que m’encanta.’

Finalment sobre la tercera part de la trilogia ‘és la més emocional sens dubte perquè la vida de la veritable víctima es fon amb la d’Amaia Salazar i aconsegueixo barrejar-les fins al punt de donar-li nom en la novel·la. Aquest és un fet que ja tenia pensat des del principi però en escriure el nom d’una víctima real és quan impressiona. Estem parlant d’algú que no va ser estimat i que no té ni el seu nom escrit en una làpida.’’

Sobre l’argument d’Ofrena  a la tempesta,  la inspectora Salazar posarà al descobert la terrible veritat que s’amaga darrera dels crims de la vall.
Ha passat un mes des de que Amaia  recupera al seu fill i Berasategui és detingut.  S’ha suspès la cerca de Rosario, a la que creuen morta després de trobar la seva jaqueta en el riu Baztan.
Mentrestant, una dona denuncia la mort sobtada de la seva néta i el sospitós  comportament del pare de la nena, que ha estat detingut quan intentava robar el cadàver mentre pronunciava paraules inconnexes sobre lliurar  la seva pròpia filla.
El nadó té unes marques vermelles a la cara que indiquen que  podria haver estat assassinat. Amaia Salazar  haurà de fer front a l’autèntic origen dels esdeveniments que han castigat la vall de Baztan  però  una impressionant tempesta de neu sembla que vulgui amagar la veritat de tot plegat.

Les tres novel·les van ser ambientades a la vall del Baztan, un indret que coneixia prou bé Dolores Redondo ‘Hi ha molts llocs que es presten a aquesta història, però Baztan tènia un plus i és un caramel per situar qualsevol tipus de novel·la sigui històrica o d’aventures. Després existeix una força natural que per la configuració de la vall, les llegendes i els mites s’han mantingut intactes’ assegura Redondo a L’Illa dels Llibres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here