Diversos festivals de novel·la negra han decidit crear un premi literari amb l’objectiu de reconèixer la millor novel·la de gènere i retre un homenatge al conegut llibreter i divulgador.

La ‘’Semana Negra de Gijón”, “BCNegra”, “Getafe Negro”, “Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca”, “Pamplona Negra”, “Valencia Negra”, “Las Casas Ahorcadas de Cuenca”, “Aragón Negro” i “Granada Noir” han acordat convocar el premi ‘Paco Camarasa’ en homenatge a l’emblemàtic llibreter de la desapareguda Negra y Criminal, espai de referència per a tots els lectors del gènere, que va ser durant 12 anys comissari del festival BCNegra

Els comissaris dels diferents festivals han volgut retre homenatge, no sols a la figura del llibreter com a prescriptor, divulgador, coneixedor i descobridor de nous talents, sinó també ajudar, en la mesura del possible, a donar visibilitat a novel·les de qualitat dins del gènere, i el compromís amb la tasca de difusió cultural en homenatge al sector del llibre en el seu conjunt: autors, editors, distribuïdors i, per suposat, llibreters.

L’obra guanyadora serà per a autor/a estatal i, a criteri del jurat compost pels diferents comissaris dels Festivals, a la millor novel·la negra publicada de l’any per autor/a menor de 45 anys o major d’aquesta edat si és la seva primera novel·la negra publicada.

El guardó tindrà caràcter anual, i serà fallat el dia 15 del mes de desembre.

Aquest premi pretén convertir-se en un dels més prestigiosos dins del gènere. El lliurament consistirà en un trofeu, a més de la presència de l’autor/a als nou festivals atorgants del premi per promocionar i divulgar la seva obra.

Les bases completes del premi es publicaran després de l’estiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here