Guionista i escriptor va publicar la novel·la l’any 1973 però es va fer molt popular arran de l’adaptació cinematogràfica l’any 1987.

William Goldman ha estat un dels destacats guionistes de Hollywood i autor dels guions de ‘Dos homes i un destí’, “Harper, investigador privat” i “Tots els homes del president”.

Tot i començar la seva carrera com a escriptor va decidir escriure guions de pel·lícules i fins i tot va aconseguir  dos Oscars.

L’any 1973 publicava la novel·la ‘La princesa promesa’ que va obtindré un gran èxit en la seva adaptació al cinema l’any 1987 fins a convertir-se en una pel·lícula de culte.

Protagonitzada per Robin Wright i Cary Elwes la novel·la i la pel·lícula narren una història de princeses diferents amb tocs d’humor.

Després de la mort del seu estimat Westley, la bella Buttercup es compromet amb en Humperdinck, un príncep malvat i mentider per evitar una guerra.
Però, abans de les noces, una banda de mercenaris formada per l’Íñigo Montoya, el millor espadatxí del món; en Vizzini, l’home més intel·ligent del món; i el Fezzik, el més fort, segresta la jove, i un misteriós pirata reptarà els segrestadors per fer-se amb la princesa.

L’editorial Atic dels Llibres publicava fa poc per primera vegada en català la novel·la de Goldman.

L’autor va morir el 16 d’agost als 87 anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here