Creadora dels detectius Thomas Pitt i William Monk la seva biografia compta amb una part fosca al ser condemnada per assassinat quan tenia 15 anys.

Anne Perry va canviar-se el nom quan va complir la condemna per assassinat. Amb quinze anys ella i Pauline Parker van matar a cops de totxo la mare de la seva amiga.  Per aquells fets, van ser jutjades i condemnades a cinc anys de presó. El seu nom era el de Juliet Marion Hulme, però un cop va sortir de la presó va decidir fer el canvi per Anne Perry.

Anne Perry va néixer en Blackheath, Anglaterra, en 1938. La seva escolarització va ser interrompuda en diverses ocasions pels freqüents canvis de domicili i successives malalties, que la van portar a dedicar-se apassionadament a la lectura.

El seu pare va treballar com a astrònom, matemàtic i físic nuclear. Ell va ser qui la va animar a dedicar-se a l’escriptura. Va trigar vint anys a publicar el seu primer llibre. Durant tot aquest temps va fer diferents treballs per a guanyar-se la vida i dedicar-se al que realment era la seva passió: escriure.
La seva primera novel·la sobre la sèrie de l’inspector Pitt, editada en 1979, va ser Els crims de Cater Street. La literatura d’Anne Perry destacava per la recreació dels clarobscurs, contrastos i ambigüitats de la societat victoriana.

L’escriptora va morir el 10 d’abril als 84 anys a Los Angeles, segons han confirmat els seus representants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here