L’autor de ‘La foguera de les vanitats’, va ser també l’impulsor de l’anomenat Nou Periodisme.

Nascut a Richmond, Virginia, l’any 1931, fill d’un agrònom i una dissenyadora i estudia literatura i periodisme a la Universitat Washington and Lee.

Va ser  col·laborador en diverses revistes i diaris nord-americans com “TheWashington Post”, “Enquirer” i “New York Herald”.

Al costat de periodistes com Rex Reed, Hunter S. Thompson i Jimmy Breslin, va crear l’anomenat “nou periodisme”, on afirmava que els periodistes poden adoptar tècniques reservades tradicionalment a la ficció i originar així una nova forma de narrativa.

L’editorial Columna publicava l’any  2013, ‘Bloody Miami’, després de set anys de silenci, on l’autor nordamericà recuperava l’esperit de  La foguera de les vanitats.  La novel·la reflexionava sobre les identitats col·lectives i individuals a través de la sàtira. El dia a dia de Néstor Camacho, crescut a la comunitat cubana de Hialeah i policia a Miami, ens acosta a un calidoscopi de personatges molt ben construïts que retraten la ciutat i, sobretot, la gent que l’habita.

Frases Tom Wolfe

La mort és l’últim viatge, el més llarg i el millor.

La tasca de l’escriptor consisteix a mostrar com el context social influeix en la psicologia personal.

Cal fer un món protegit de la hipocresia.

Demostrar que la realitat ens passa davant dels ulls com un relat, en el qual hi ha diàlegs, malalties, amors, a més d’estadístiques i discursos.

La més segura cura per a la vanitat és la solitud.

Un culte és una religió sense poder polític.