L’autor d’obres com ‘La pastoral americana’ o M’he casat amb un comunista’ era un dels refrents de la literatura nord-amerciana i  etern candidat al Nobel.

Philip Roth,  va nèixer a Newark (Nova Jersey, EUA) al 1933, fill d’una família jueva emigrada des d’Ucraïna i està considerat un dels millors autors nord-americans dels últims 25 anys.

L’autor segons han informat mitjans com T’he New York Times ha mort  als 85 per insuficiència cardíaca.

Al llarg de la seva carrera literària va rebre importants premis: el Pulitzer per ‘La pastoral americana’,  el Man Booker International, el premi Príncep d’Astúries, la Medalla Nacional de les Arts i la medalla d’Or de Narrativa, anteriorment lliurada a escriptors destacats com  John Dos Passos, William Faulkner i Saul Bellow.

Entre les seves obres més destacades hi ha ‘Pastoral Americana’, ‘M’he casat amb un comunista’, ‘Zuckerman encadenado’, ‘El complot contra els Estats Units’,  ‘La taca humana’,  ‘L’animal moribund’, ‘El trastorn de Portnoy’, ‘Indignació’ o ‘Nèmesi’.
Les seves novel·les s’han publicat en diversos segells editorials com Mondadori, Seix Barral, La Magrana.

L’any 2012, l’autor anunciava la seva retirada en una entrevista a la revista francesa  ‘Les inrocks’ on comentava ‘Ho he fet el millor que he pogut amb el que he tingut” i “l’únic que he fet a la vida és escriure’. Afegia que  ‘No vull ni llegir ni escriure més. He dedicat la meva vida a la novel·la: he estudiat, he ensenyat, he escrit, i he llegit, excloent gairebé tot la resta. Ja prou. Ja no sento aquest fanatisme per escriure que he sentit en la meva vida’.