Misión Olvido: La missió de Maria Dueñas

Misión Olvido suposa el retorn de l’autora de Tiempo entre costuras

Tres anys després de la publicació de Tiempo entre costuras (Temas de Hoy) i vendre més d’un milió exemplars, gràcies a la campanya del boca orella dels lectors, ara l’escriptora Maria Dueñas assumeix el repte de consolidar-se amb Misión Olvido(Temas de Hoy) .

Canvi d’aires, de però no d’estil, la segona novel•la de Maria Dueñas continua amb la barreja d’amor i intriga.

L’autora recupera l’ aventura dels missioners espanyols que van recórrer l’Alta Califòrnia aixecant missions amb el propòsit de cristianizar a la població nativa, entre els anys 1769 i 1823.
Per aquest motiu trasllada la novel•la Misión Olvido a la Califòrnia dels anys 50 i l’actualitat  a mig camí entre Espanya i els Estats Units.

La protagonista de ‘Misión Olvido’ és Blanca Perea, una professora d’universitat que després del fracàs del seu matrimoni, decideix acceptar un projecte a la universitat californiana de Santa Cecilia, on haurà de dur a terme la catalogació del llegat de l’hispanista Andrés Fontana, mort en un estrany accident quan investigava la ubicació de l’última missió franciscana que van crear els monjos franciscans al segle XVII.

Durant la seva estada a Califòrnia coneixerà a Daniel Carter, un hispanista nord-americà que va viure a Espanya els anys 50 i amic d’Andrés Fontana.

Misión Olvido investiga sobre les primeres missions franciscanes de Camino Real a la Califòrnia del segle XVII i l’exili que molts escriptors van viure segles més tard durant la segona meitat del segle XX.

Antena 3 està enllestint l’adaptació televisiva de la novel•la Tiempo entre costuras. L’actriu Adriana Ugarte interpretarà el paper de Sira Quiroga.