Carme Osan guanya la primera edició de Premi Literari Autor Revelació

La novel·la ‘Un pont de silenci’ rep el guardó convocat per l’editorial Rosa dels Vents i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Carme Osan-2
Apostar per nous valors literaris és l’objectiu principal d’aquest nou certamen literari  on hi podien participar els alumnes i exalumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès tot presentant una novel·la inèdita que no estigui premiada amb anterioritat.

Un pont de silenci de Carme Osan ha estat la novel·la guanyadora de la primera edició del Premi Literari Autor Revelació, un guardó de narrativa en català que tindrà periodicitat.  Es tracta d’una novel·la sobre la memòria, l’oblit i el destí que narra dues històries a cavall entre la Barcelona de principis del XX i la de les darreries del franquisme. El relat, que té un caire intimista, s’endinsa en una trama que barreja la història de la ciutat amb els secrets familiars, interessos, complicitats i l’amor.

L’obra guardonada es publicarà en paper i en format digital al segell Rosa dels Vents (Penguin Random House Grupo Editorial) al mes de novembre quan també es farà el lliurament del Premi.

Per  Pau Pérez i Jordi Muñoz, directors de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, aquest Premi és una “aposta per promocionar nous valors de la literatura catalana, en un moment en què els autors novells tenen més dificultats que mai per fer-se un lloc en la taula de novetats de les llibreries. Estem segurs que el premi permetrà donar a conèixer novel·les de gran qualitat”.

Carlos Martínez, director literari del segell Rosa dels Vents ha destacat que “hem cregut oportú crear, juntament amb la prestigiosa Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, un premi literari que obri les portes a noves veus de la literatura del nostre país que estan treballant intensament i formant-se per ser grans talents”

Els membres del jurat l’han formar Ricard Ruiz Garzón (professor de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu), Nelly Gonçalves (llibretera de la Llibreria Santos Ochoa de Barcelona), Lluís Llort (escriptor); Milo J. Krmpotic’ (crític literari) i Laura Álvarez (editora de Rosa dels Vents/ Penguin Random House Grupo Editorial).