La pel·lícula es basa en la novel·la “La rossa dels ulls negres” de Benjamin Black on recuperava el personatge de Raymond Chandler.

Humphrey Bogart, Elliot Gould i Robert Mitchum ja havien interpretat al detectiu Philip Marlowe, personatge creat per Raymond Chandler, un dels grans autors de la novel·la negra nordamericana.

“Marlowe” és una producció irlandesa dirigida per Neil Jordan i que compta amb l’actor Liam Neeson en el paper de Philip Marlowe.

No es casualitat que la producció de la pel·lícula compti amb producció irlandesa, tenint en compte que la cinta es basa en la novel·la “La rossa dels ulls negres” (Bromera/Alfagura) de l’escriptor irlandès Benjamin Black, alter ego de John Banville publicada l’any 2014.

Els hereus de l’escriptor nord-americà Raymond Chandler, van plantejar el repte de recuperar el personatge de Marlowe a l’escriptor irlandès Benjamin Black qui ràpidament va acceptar escriure una nova novel·la protagonitzada del conegut detectiu. Black, assegurava llavors llegir  “Chandler des que era adolescent i ha estat un repte emocionant intentar escriure amb la seva veu”.   Sobre la recuperació del personatge assegurava que “Des del principi vaig decidir que evitaria repetir com un lloro la veu de Chandler, però sí que faria alguna referència a allò que crec que és l’esperit dels seus llibres. […] Sento que no he traït Chandler”.

La novel·la La rossa dels ulls negres (Bromera/Alfaguara) ambientada a Los Angeles dels anys trenta  ens presentava el detectiu Philip Marlowe que mirant distret per la finestra del despatx quan, de sobte, la seva atenció queda atrapada per una dona sensual que travessa el carrer. Ignora que aquesta noia esvelta, de cabells rossos i mirada de color negre, no solament el farà caure rendit als seus encants des del moment que entri a la seva oficina, sinó que també l’embolicarà en una investigació en què arribarà a sentir-se com un titella. Torbat pel  seu atractiu, Marlowe accedeix a esbrinar què ha passa amb un tal Nico Peterson, que aquesta rica hereva d’una empresa de perfums assegura que és el seu amant, ara desaparegut. Amb pocs detalls més, comença una recerca lligada a gàngsters, tràfic de drogues i sicaris mexicans, on també descobrirà personatges del seu passat.

El 24 de setembre l’Auditorio Kursaal de Sant Sebastià acollirà l’estrena mundial de la pel·licula que ha comptat amb un rodatge per escenaris catalans com Sitges, Blanes, Alella, Terrassa i Manresa.

Liam Neeson, Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Alan Cumming, Danny Huston, Ian Hart, Colm Meaney formen part del repartiment de “Marlowe” que arribarà al cinema el 2 de desembre.

L’escriptor John Banville

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here