L’escriptora s’afegeix a la llista dels  anteriors guardonats com Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos i Alejandro Palomas.

Maria Carme Roca Premi L'illa dels Llibres 2016
La novel·la ‘A punt d’estrena’ ha estat l’escollida pels lectors de L’Illa dels Llibres després d’un període de votació on s’han rebut més de 10.000 vots.

L’escriptora en el discurs de lliurament del guardó ha destacat que ‘el reconeixement dels lectors era el premi més preuat i això és el que fa especial el premi de “l’Illa dels llibres”.

Maria Carme Roca també ha destacat el valor del llibre ‘Pensem que el llibre és el millor regal, perquè no l’acabem de desembolicar del tot fins que no arribem a l’última pàgina.
També ha volgut aconsellar als lector ‘Deixeu-vos seduir per aquella coberta que, no sabeu perquè, però trobeu meravellosa, per aquell títol suggeridor que us fa somiar abans d’hora, per aquell… perquè sí, perquè us agrada i prou’.

La novel·la ‘A punt d’estrena’ de Maria Carme Roca ha guanyat el VI Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.
L’Illa dels Llibres ha seleccionat 20 títols publicats entre el mes d’agost de 2015 i juliol de 2016 i que han estat escrites o traduïdes al català.

Maria Carme Roca Premi L'illa dels Llibres 2016 -02Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut  més de 10.000 vots, la novel·la guanyadora.

‘A punt d’estrena’  (Columna) de Maria Carme Roca és una novel·la a cavall entre Manresa i Barcelona que narra el somni d’Eulàlia Rovira, una noia que desitja ser maniquí en una època on ser-ho estava mal vist.

L’Eulàlia sempre s’ha interessat pel món de la confecció i les circumstàncies la duran a treballar de dependenta als grans magatzems de Can Jorba i a participar en les desfilades i amb el pas del temps la seva cotització va augmentant i acaba sent maniquí de Manuel Pertegaz.

Sobre la protagonista de la novel·la Maria Carme Roca assegura  ‘és un personatge inventat, però que podia haver existit perfectament. Ella, conjuntament amb els altres personatges de la novel·la configuren el retrat d’una època passada, però que ens toca molt de prop, una època en què el glamour, la fastuositat de l’altra costura contrastava amb la misèria i la manca de llibertat’.

Jordi Milian com a director de L'Illa dels Llibres ha lliurat el premi a l'escriptora Maria Carme Roca
Jordi Milian com a director de L’Illa dels Llibres ha lliurat el premi a l’escriptora Maria Carme Roca

L’acte del lliurament s’ha celebrat el dissabte 3 de setembre a la Setmana del Llibre en Català i ha comptat amb la presència de lectors i  personalitats vinculades amb el sector editorial fet que ha destacat l’autora i ha destacat que ‘a la setmana en podeu trobar de toma mena, clàssics nostrats i universals, d’autors consolidats i d’altres per descobrir i redescobrir, de ficció, de no ficció, poemaris, assaig, per triar i remenar’.

L’escriptora s’afegeix a la llista dels  anteriors guardonats com Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos i Alejandro Palomas.