Maria Carme Roca guanya el 39è Premi Joaquim Ruyra amb la novel·la Katalepsis.

El llibre s’editarà el 2013, coincidint amb la celebració dels 50 anys de la Galera.

Escriptora habitual de gènere històric,  Maria Carme Roca s’endinsa amb Katalepsis en un thriller psicològic protagonitzat per un jove que pateix catalèpsia, una malaltia que li paralitza el cos, com si estigués mort.
Amb aquesta novel·la Maria Carme Roca vol fer un retrat existencial dels joves de la nova “generació perduda”.

El protagonista de la història, l’Eric, ha après a controlar la catalèpsia prenent cocaïna, i amb el seu milllor amic es dediquen a buscar brega a la sortida de les discoteques, fent-se passar per mort. Un dia planifiquen venjar-se de l’Alexis, el líder fatxenda de la classe, però el pla no sortirà bé, i l’Eric desapareixerà sense deixar rastre…

El jurat del premi  ha estat format per Sebastià Alzamora, Francesc Miralles, Ricard Ruiz, Marta Luna i Olga Federico,  ha destacat el ritme de la novel·la i l’originalitat d’un argument basat en una malaltia real i molt estranya que paralitza totalment el cos, talment com si el malalt hagués mort, la catalèpsia.

El llibre s’editarà el 2013, coincidint amb la celebració dels 50 anys de la Galera.

Maria Carme Roca  ha publicat  al voltant de 40 llibres adreçats a un públic infatil, juvenil i adult. Intrigues de palau, Barcino  o Escollida pels déus  formen part de les obre smés destacades.

És col·laboradora habitual de L’illa dels llibres.