Los asesinos del emperador de Santiago Posteguillo.

Las trilogia de las Legiones malditas (Ediciones B) va catapultar a Santiago Posteguillo com un dels grans autors de novel·la històrica espanyols. Ara amb Los asesinos del emperador (Planeta) enceta una nova trilogia sobre Trajà.

—No se puede matar al emperador de Roma —les respondió Trajano, pero los senadores apretaban los dientes y callaban. Marco Ulpio Trajano, gobernador de Germania, leyó el miedo en el rostro de aquellos senadores y comprendió que la decisión ya estaba tomada. Nada ni nadie podría detenerlos. Caminaban hacia su destrucción, pues la guardia pretoriana era invencible, y Roma entera navegaba a la deriva hacia una guerra civil inexorable, y él estaba en medio y no podía hacer nada. No podía hacer nada.

 L’any 2006  Santiago Posteguillo va publicar , Africanus: el hijo del consul basada en una trilogia sobre del Escipió l’Africà, general romà que va vèncer Aníbal en la Batalla de Zama. Després publicaria Las legiones  malditas  i La traición de Roma.

Ara publica Los asesinos del emperador per oferir al lector una novel·la ambientada a finals del segle I d Con inicia  una nova trilogia històrica sobre Trajà.
Santiago Posteguillo ha destacat que la seva novel·la a més d’entretenir també vol aconseguir divulgar la figura de l’emperador Trajà, que avui en dia encara és un personatge poc conegut.
La novel·la Los asesinos del emperador es centra en els inicis de la vida de Trajà i dels problemas polítics i socials que viu Roma en aquella época. Una època amb guerres civils on l’autor també narra la construcció de l’Amfiteatre Flavi (el Coliseu), l’erupció del Vesuvi i l’auge dels primers cristians.
Interessant també el retrat de l’antagònic emperador Tito  Flavi Domicià, i de com Trajà aconsegueix sobreviure a la tirania d’aquest.
Per escriure Los asesinos del emperador ha trigat dos anys, però finalment  ha pogut enllestir el primer volum de la trilogía on ens ofereix un repàs intens de 35 anys de la història de Roma, des del 65 dC al 98 dC.

Marc Ulpi Trajà va nèixer a Itàlica (Sevilla) i va ser el primer emperador nascut fora de Roma. Va destacar per la construcció de grans obres a Hispània i també per expandir l’Imperi fins al seu màxim històric, més enllà del Rin, del Danubi i de l’Eufrates.