L’espectacular escultura de vint metres de l’escultor català, pren protagonisme en la sèrie.

Harlan Coben és un dels autors de novel·la negra més cotitzats del moment. Després de vendre més de 70 milions de llibres i ser el creador de personatges com Myron Bolitar amb qui ha protagonitzat més d’una desena de novel·les com ‘Un paso en falso’ o ‘Alta tensión’, l’any 2018 va signar un contracte multimilionari amb Netflix per adaptar les seves novel·les.

A Por siempre jamás, El inocente, Bosque adentro i No hables con extraños, ara hem d’afegir Quédate a mi lado (Stay close). La nova proposta segueix la línia habitual de l’autor, amb trames que intenten resoldre fets o secrets del passat, girs de guió constants i amb més d’un sospitós o sospitosa.

A diferència de la novel·la, l’acció de la sèrie succeïx a Anglaterra i més concretament a prop de les ciutats de Liverpool i Manchester. Aquí és on pren protagonisme una escultura gegant de vint metres creada per l’escultor català Jaume Plensa ubicada a Saint Helens, una població que va estar molt vinculada a la mineria del carbó fins als anys noranta.

Imatge de l’obra Dream. Extreta de la pàgina web de Jaume Plensa

L’escultura amb el títol de Dream va ser inaugurada l’any 2009 i volia ser un homenatge als habitants de Saint Helens. En declaracions a TV3 aquell mateix any, Plensa afirmava que havia utilitzat la figura d’una nena perquè “representava molt bé la idea de futur”. La nena té els “ulls tancats, malgrat estar en una posició privilegiada mirant el paisatge perquè mira cap a l’interior”. Jaume Plensa va buscar una simbologia i relació entre la noia amb els ulls tancats i la mineria “aquesta interiorització que també té la mina, mirant a l’interior del nostre propi cos”.
Per crear l’obra, l’escultor i artista, que compta amb obres en diverses ciutats del món, va voler parlar amb antics miners i veïns per buscar inspiració.

Imatge de l’obra Dream. Extreta de la pàgina web de Jaume Plensa

A la sèrie alguns dels protagonistes fan servir el lloc per les seves trobades, a diferència de la novel·la situada als Estats Units on el lloc de les trobades es trasllada a l’escultura “Lucy the Elephant” a Atlantic City.

quedate-a-mi-lado

“Quédate a mi lado”, de producció anglesa compta amb el repartiment de Cush Jumbo, James Nesbitt, Richard Armitage, Sarah Parish i Jo Joyner. Dirigida per Daniel O’Hara i Lindy Heymann, la sèrie de vuit capítols ha comptat amb la participació de Harlan Coben en els guions.

La història de Quédate a mi lado se centra en tres persones que semblen portar una vida perfecta, però oculten foscos secrets que ni tan sols el seu entorn més proper podrien sospitar.
Megan és una mare treballadora de tres fills i porta una vida acomodada en una zona residencial, té dos fills, una parella perfecta i una casa acollidora, però temps enrere va caminar pel costat més salvatge. Ray treballa com a paparazzi perseguint nens rics obsessionats amb la fama, però abans va ser un talentós fotògraf documental.
Finalment, el tercer protagonista, Broome és un detectiu incapaç de treure’s del cap un vell cas ja arxivat: un cas sense resoldre d’una persona desapareguda fa molts anys.
Amb l’aparició de Lorraine, una vella amiga del passat de Megan, tot dona un gir que podria trencar amb la vida aparentment perfecta.

La sèrie compta amb un bon repartiment i un bon guió original, però potser el resultat televisiu no ha aprofitat al màxim aquests dos ingredients.

Quédate a mi lado es pot veure a Netflix i compta amb 8 episodis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here