L’escriptora i poeta Joana Raspall ens deixa en l’any del seu centenari

Reconeguda per la seva poesia infantil i juvenil, Joana Raspall ha mort als 100 anys.

joana raspall
Joana Raspall va néixer l’1 de juliol de 1913 a Barcelona, tot i que ben aviat es va traslladar a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat.
Era coneguda per les seves poesies, tot i que no va ser fins l’any 1981 quan es va publicar el seu primer llibre de poesia infantil i juvenil.
Però la seva contribució a la cultura catalana  va molt més enllà de la poesia i destaquen els diccionaris:  Diccionari de sinònims, Diccionari de locucions i frases fetes  i Diccionari d’homònims i parònims.

Raspall va rebre  diversos premis com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2006 per la seva continuada activitat en favor de la llengua i la cultura catalanes.

La ciutat de Sant Feliu  de Llobregat li va retre un homenatge  el mes de maig   amb l’exposició Joana Raspall, una escriptora centenària al  Palau Falguera.
L’exposició repassava la trajectòria de la a través de fotografies personals i de l’època, així com de textos elaborats per l’escriptor Miquel Desclot, poeta i escriptor, especialista en l’obra de Joana Raspall.

L’exposició oferia  un recorregut per les aportacions de Joana Raspall especialment en la literatura i en poesia infantil.
Entre els documents d’interès destacava un article publicat per Joana Raspall a la revista Claror, de la qual era col·laboradora habitual, l’any 1933. En el text, la poetessa manifestava la necessitat d’una biblioteca a Sant Feliu de Llobregat.

 

joana raspall exposicio