L’autor debuta amb el seu primer àlbum il·lustrat ‘Un talp al meu jardí” (Baobab)

Protagonitzat pel talp Felip, el llibre mostra missatges per respectar el medi ambient, la responsabilitat mediambiental, aprendre a tenir cura dels animals a més d’endinsar-nos als secrets que s’amaguen sota terra i no són visibles a simple vista.

El llibre ens convida a reflexionar i a ser molt més curiós. Compta amb un text del mateix
Gironell i unes il·lustracions de Coaner Codina, premiada amb diversos reconeixements nacionals i internacionals com els Premis Laus, l’Anuària Pro o l’Art Directors Club of Europe.

En Felip és un talp que apareix al jardí de la casa dels dos nens, en Quim i el seu germà petit, en Pep.

El talp, s’adreça als nens perquè que fa molta estona que corre pels túnels i galeries que havia fet per sota terra i no aconsegueix trobar el camí cap a casa seva, ja que tots els forat tenen alguna trampa.

En Felip està molt trist i en Quim i en Pep el volen ajudar, però per a això hauran de baixar a sota terra. Al costat del talp, els dos germans viuran una aventura subterrània, descobriran tot un món i, quan tornin a pujar a la superfície, seran conscients de què hi ha sota els seus peus i com n’és d’important respectar-ho.

Amb una primera edició de 4.000 exemplars, la història parteix d’un fet real que va viure
l’escriptor quan al jardí de casa seva va aparèixer un talp. Li va posar un nom i cada nit
li explicava un conte sobre el talp als seus fills.
Llavors, Martí Gironell, va proposar als seus fills que ajudessin al talp a buscar el seu cau.
I com la imaginació és una eina molt poderosa, va fer que els seus fills, fossin els protagonistes de la història i iniciessin una aventura subterrània que els permetria conèixer tota la vida que hi ha a sota dels nostres peus i que no ho veiem.

Per Gironell, el món subterrani cal mantenir-lo i respectar-lo, per contribuir a l’equilibri entre les superfícies on vivim nosaltres i el món subterrani. “Un talp al meu jardí” vol mostrar un missatge molt clar, que tothom té el seu lloc en aquest món i que s’ha de respectar i tenir cura del medi ambient.

L’any 2015 Martí Gironell ja va publicar el conte “El nen dibuixat” publicat a  La Galera, on reivindicava la tasca d’explicar i viure els contes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here