L’escriptora sueca publica el segon lliurament de la sèrie Revenge protagonitzada per la Faye després de “La gàbia d’or”.


Ja fa un temps que Camilla Läckberg ha decidit deixar descansar la sèrie dels crims de Fjällbacka protagonitzada per l’escriptora Erica Falck i el seu marit, el policia Patrick Hedströn i que tanta popularitat li va donar durant gairebé un dècada. Ara, presenta “Ales de plata” (Amsterdam Llibres / Maeva) la continuació de “La gàbia d’or” publicada l’any 2019.
Läckberg assegurava l’any 2019 en plena presentació del primer lliurament de la sèrie “Quant ets escriptora una de les amenaces més grans per la teva creativitat és la de no poder sortir de la teva zona de confort i jo tinc la missió o el propòsit de ser cada vegada millor i vaig creure que ja era hora de passar una mica de por”.
Allunyar-se de la sèrie de Fjällbacka podria suposar que alguns lectors no els hi agradés el canvi i que abandonés a l’Erika i a Patrick però Läckberg ho tenia molt clar quan afirmava que ‘jo no em dec al que vulguin els lectors, sinó al que vulgui jo i per tant he d’escriure el que jo necessito i esperar que els hi agradi als lectors’.


La Faye gaudeix a “Ales de plata”, del poder i l’estatus que sempre havia desitjat. Revenge, la seva empresa de cosmètics, és una corporació d’èxit internacional, i ella viu una nova vida a Itàlia amb la seva filla, envoltada dels luxes que s’ha guanyat amb el seu esforç. Però quan la nova sucursal de Revenge és a punt d’implantar-se als Estats Units, una amenaça s’abraona sobre l’empresa i Faye torna a Estocolm per prendre, un cop més, les regnes del seu destí. Amb l’ajuda d’un grup de dones seleccionades meticulosament per passar a l’ofensiva, Faye es posarà en peu de guerra per preservar allò que li pertany. Fets ocults fins ara del passat tornen i Faye haurà de defensar-se.

La primera novel·la se centrava en la venjança, un tema que fascina a Camilla Läckberg “a l’Antic Testament hi trobem moltes històries de venjança i per tant és un tema que fa molts anys que ens fascina”. Assegura que “La venjança és una qüestió de poder i si un personatge et perjudica segurament que està robant-te el poder i la manera de recuperar-lo és la venjança. Tot i que en el món real no poden venjar-nos contínuament sí que es pot fer des de les novel·les”.

Venjança, traïció, i redempció són els ingredients que barreja l’escriptora sueca a les pàgines de les seves novel·les con també denuncia els abúsos que pateixen les dones. Per Läckberg “La societat i els seus ciutadans tenen l’obligació de protegir les dones quan són víctimes d’abús. Hauria de ser molt més senzill denunciar els delictes, o millor dit, molt més segur fer-ho. Crec que moltes dones no denuncien els abusos que suporten perquè els homes poden perseguir-les i fins i tot augmentar el nivell d’abús. Cal donar prioritat al suport i a la seguretat de les dones!”. L’autora va molt més enllà i creu “ que és habitual que la víctima justifiqui i racionalitzi el comportament del maltractador i que, a més, assumeixi una part de culpa i responsabilitat. Desgraciadament, la víctima se sent avergonyida i potser, per aquesta raó, no està disposada a parlar d’això. A més, si l’home/maltractador sembla una persona decent és encara més difícil, perquè llavors també entra en joc la por a que no et creguin”.
Preguntada sobre els llibres , per Läckberg “representen seguretat, imaginació, somnis i possibilitats. L’amor per ells i per la literatura va ser un regal fantàstic que em va fer el meu pare, amb qui vaig descobrir les portes que es poden obrir amb els llibres i els mons que s’amaguen darrere. Des de llavors em vaig quedar enganxada. Els llibres poden motivar-te, consolar-te i buidar la teva ment.”
L’any 2023 podrien llegir un nou lliurament de la sèrie de Fjällbacka, però de moment, les editorials Amsterdam Llibres i Maeva publiquen el segon lliurament de la sèrie “Revenge”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here