L’escriptor francès, creador del lladre Lupin va canviar el nom del cèlebre detectiu anglès davant de la negativa d’Arthur Conan Doyle

La publicació en català de la novel·la “Arsène Lupin contra Herlock Sholmès” de Maurice Leblanc coincideix amb l’estrena de la segona temporada de “Lupin” a Netflix.

L’escriptor francès Maurice Leblanc publicaria l’any 1908 la segona novel·la del seu seu mític personatge, Arsène Lupin. Leblanc va demanar permís a Arthur Conan Doyle poder utilitzar el personatge de Sherlock Holmes en alguna de les seves novel·les, però sembla que aquesta idea no li va agradar a Doyle i va rebutjar l’oferta. Llavors, Leblanc va decidir continuar amb la seva idea i per curar-se en salut va convertir Sherlock Holmes en Herlock Sholmes, Watson en Matson per aconseguir el seu propòsit i unir als dos personatges en una mateixa novel·la.

“Arsène Lupin contra Herlock Sholmès” va aconseguir l’objectiu de Leblanc i Edicions del 1984 publica ara en català la novel·la amb traducció de Maria Rosa Vallribera i Fius.

El detectiu anglès Herlock Sholmès accepta el repte de resoldre una cadena de robatoris, desaparicions i assassinats recents que apunten Lupin com a cervell dels fets. Durant deu dies, el lladre i el detectiu han de jugar les seves cartes tan bé com sàpiguen… o com puguin.

Una fantasia de Leblanc que va unir als dos personatges  La popularitat d’Arsène Lupin a França és comparable a Sherlock Holmes a Anglaterra. La diferència és que Holmes era un detectiu i Lupin un lladre.  A Leblanc l’havien anomenat el “Doyle” francès, de fet, els dos autors van ser contemporanis.

Les seves primeres aparicions es van donar en fulletons mensuals amb els quals va arribar a obtenir una gran popularitat. Maurice Leblanc va escriure innombrables novel·les i agrupacions de relats de Lupin.

La primera aventura literària de Lupin es va produir l’any 1905 amb “Arséne Lupin, lladre cavaller” i va arribar a protagonitzar una vintena de novel·les.

Netflix estrena l’11 de juny la segona temporada de  “Lupin” l’adaptació de les novel·les de l’escriptor francès amb l’actor Omar Sy com a protagonista. Un personatge amb una gran habilitat per camuflar-se gràcies a les disfresses i gaudir d’una gran intel·ligència que li permetien escapar-se de qualsevol situació complicada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here