The Leftovers de la novel·la a la sèrie de televisió

L’editorial Periscopi publica en català la novel·la de Tom Perrota adaptada a la televisó per la cadena  HBO.

leftoversLa desaparició de més de 140 milions de persones, al voltant de  2% de la població de la Terra,  sense motiu ni avís,  és el tema que Tom Perrota narra a la novel·la The Leftovers (Periscopi).
Ningú sap perquè han desaparegut i  on han anat a parar, però la novel·la i la sèrie de televisió no tracta de resoldre aquest misteri i es centra en com encaixen aquest fet els que ens queden a la terra.
Alguns dels que queden comencen a buscar explicacions científiques, però els més fanàtics creuen que es tracta d’un esdeveniment religiós i proliferen tota mena de sectes fet que  condueix al fanatisme entre una part de la població.

Damon Lindelof, conegut com a guionista de la sèrie Lost és l’encarregat de l’adaptació de la novel·la de i poc temps després de la seva estrena ja  es perfila com una de les més destacades de la temporada televisiva.

The Leftovers  compta de moment  amb una temporada de 10 capítols amb  un repartiment protagonitzat per  Justin Theroux, Liv Tyler i Christopher Eccleston.

Tom Perrrota va publicar la novel·la The leftovers  l’any 2011 però també és autor d’Election i Little Children adaptades al cinema i nominades als Oscars , Globus d’Or i premis Bafta com a millor guió adaptat.

The leftovers és basa en  la sèrie del mateix títol que ha estrenat  els canals HBO i CANAL+.
Edicions del Periscopi publica la novel·la amb traducció de Marta Pera Cucurell.