Carme Riera rebrà el Premi Trajectòria 2014

Coincidint amb la celebració de la 32a edició de La Setmana del Llibre en Català, l’escriptora rebrà el premi el 12 de setembre.

carme rieraEl Premi Trajectòria guardona cada any una personalitat vinculada al món de la cultura catalana i la comissió de la Setmana del Llibre en Català ha decidit premiar la trajectòria literària de Carme Riera.

El 1975 es va donar a conèixer amb el llibre de relats, Te deix, amor, la mar com a penyora  i des de llavors ha publicat més de 30 llibres i la seva obra ha estat traduïda al castellà, grec, holandès, alemany, anglès, italià, hebreu, portuguès, romanès, francès, turc, àrab, rus, eslovè i estonià.

La seva novel·la Dins el darrer blau (1994) va ser guardonada amb els premis Josep Pla, Crexells i la Lletra d´Or, a més del Premio Nacional de Narrativa, que per primera vegada s’atorgava, a una obra en llengua catalana, i el Premi Internacional Vittorini.

La novel·la Cap al cel obert va rebre  el Premi de la Crítica de Serra d’Or i Nacional de Literatura i La meitat de l’ànima , Premi Sant Jordi (2003) i el Maria Àngels Anglada (2005), L’estiu de l’anglès (2006),  Amb ulls americans (2009) i  Natura quasi morta (2011).

L’any 2002 ingressà a l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i el 2013 a la Real Academia Española.

Altres guardonats amb el  Premi Trajectòria han estat Pep Albanell,  Lluís Permanyer, Joaquim Carbó, Maria Barbal, Isabel-Clara Simó, Josep Palau i Fabre, Quim Monzó, Emili Teixidor, Roser Capdevila, Josep M. Castellet,  Teresa Pàmies, Josep Vallverdú, M. Antònia Oliver, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Lluís Millà i Avel·lí Artís Gener “Tísner”, que va ser el primer guardonat.

La 32ª Setmana del Llibre en Català s’instal·larà del 5 al 14 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona.