“Les Lluminoses” és un thriller fantàstic, amb un assassí en sèrie i viatges en el temps, a la Chicago dels anys trenta i noranta.

El segell de ciència-ficció i fantàstic català recupera la novel·la de l’escriptora sud-africana publicada l’any 2013 amb traducció al català per Lluís Delgado i amb il·lustració de coberta de Ricard Fernández.

“Les Lluminoses” és un thriller fantàstic, amb assassí en sèrie i viatges en el temps, a la Chicago dels anys trenta i noranta.

La combinació de gènere fantàstic i negre fa que “Les Lluminoses” sigui una novel·la especial. L’escriptora sud-africana aconsegueix superar un repte difícil combinant dos gèneres que funcionen molt bé per separat i que els darrers anys han captivat a molts lectors; el gènere negre i la ciència-ficció.
Lauren Beukes aconsegueix captivar, sorprendre i sobretot ser original en el seu plantejament.

Ambientada en el Chicago dels anys trenta, un excombatent de la Primera Guerra Mundial anomenat Harper, s’escapa d’un linxament i aconsegueix amagar-se en una misteriosa casa que li permetrà fer salts el temps entre els anys 1923 i 1993.
L’entrada a la casa farà que el personatge principal es converteixi en un assassí en sèrie capaç de fer qualsevol cosa per matar a les seves víctimes que anomena ‘Les Lluminoses’. Harper busca unes noies especials i gràcies a la possibilitat de fer salts en el temps pot contactar amb elles molts anys abans de cometre l’assassinat. Només cal buscar un moment idoni per continuar la seva feina. Però, tot es complica quan una de les seves víctimes aconsegueix escapar. És el cas de la jove Kirby Mazrachi, una estudiant de periodisme amb un futur brillant que intentarà trobar la persona que va intentar matar-la. No ens podem oblidar que ens trobem davant d’un psicòpata que aconsegueix fer salts en el temps per cometre els seus assassinats i per tant descobrir-lo i atrapar-lo pot semblar una tasca impossible.
El retrat psicològic que Beukes ofereix del seu personatge principal és notable, fet que ens permetrà descobrir els pensaments i les pors de l’assassí en sèrie.
Lauren Beukes tampoc s’arronsa davant d’escenes amb una forta càrrega de violència, inspirades segons ha revelat en alguna ocasió l’escriptora sud-africana en casos reals.
L’autora juga a fet i amagar amb el lector al mateix temps que el condueix fins a la darrera pàgina de la novel·la.

MRC i Appian Way treballen per convertir “Les lluminoses” en una sèrie d’Apple TV, amb l’actriu Elisabeth Moss de protagonista.

Lauren Beukes (Johannesburg, 1976) és autora de Moxyland, Zoo City, Broken Monsters i Afterland, entre altres obres. Novel·les que s’han publicat en 24 països i algunes de les quals s’estan adaptant per al cinema i la televisió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here