Filmax estrena als cinemes ‘El año de la plaga’, l’adaptació cinematogràfica de novel·la apocalíptica de Marc Pastor

Protagonitzada por Iván Massagué, Ana Serradilla i Miriam Giovanelli, amb la col·laboració de Silvia Abril, Brays Efe i Canco Rodríguez, s’ha pogut veure fins ara només en festivals de cinema com el de Sitges, Guadalajara, BIFF, Sant Sebastià de Terror, Trieste IFF i la Mostra ScyFy de Madrid.

‘El año de la plaga’, produïda por Zentropa Spain i Neo Art Producciones, S.L, és el quart llargmetratge del director de Carlos Martín Ferrera, que va debutar el 2015 amb Zulo.

La pel·lícula es basa en la novel·la del mateix títol de l’escriptor Marc Pastor que ha participat en el rodatge supervisant el guió i fent una petita aparició en escena.

La novel·la està protagonitzada per en Víctor Negro, un treballador social d’uns trenta anys que fa poc l’ha deixat la seva parella. Tot comença a canviar en el moment que algunes persones grans, que ell en te cura, comencen a suicidar-se. A les cases dels morts apareix un test amb una planta d’eucaliptus que desprèn una olor molt dolça; l’Eucalyptus gengiskhanensis.

Per en Victor, el que li resulta més estrany és la passivitat dels familiars davant d’una pèrdua tan tràgica. L’any de la plaga ens proposa una història, on uns inofensius eucaliptus poden ser el causant d’una invasió que pot canviar el destí de la humanitat.

La pel·lícula ‘La invasión de los ultracuerpos’ va servir com a font d’inspiració per escriure aquesta novel·la, però les referències cinematogràfiques, literàries i musicals marca de la casa són constants a la novel·la i en l’obra de Marc Pastor.

La força de la novel·la ‘L’any de la plaga’ radicava en diàlegs entre els diferents personatges.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here