El col·lectiu d’escriptors de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha reconegut la qualitat de l’obra, la importància de la trajectòria i el compromís de l’autora.

El Premi Jaume Fuster és un guardó destinat a posar en relleu el conjunt de l’obra d’un escriptor o escriptora de la literatura catalana. És un premi a la trajectòria, a la repercussió i a la divulgació que ha tingut la seva obra.

Antònia Vicens ha confessat que rebre aquest premi és especialment emotiu per la seva llarga vinculació amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, de la qual n’ha estat presidenta en funcions (1998) i vicepresidenta a les Illes (1997-2004). També ha dit que el premi l’emociona perquè es tracta d’un guardó fruit dels vots de tots els escriptors.

El lliurament del premi ha tingut lloc a la seu de l’AELC a Barcelona. Hi han intervingut Bel Olid, que ha lliurat un diploma i una ploma commemoratives a l’escriptora Antònia Vicens i l’autor Sebastià Portell, que ha dedicat una glossa a la premiada. Portell ha destacat en la seva glossa que”Amb tota la seva producció, Vicens ha edificat un corpus místic com pocs autors han construït en la literatura europea contemporània, assimilable al de Blai Bonet, Maria-Mercè Marçal, Sophia de Mello o als escriptors sants, que no debades foren les seves primeres lectures.”
També ha recordat que Antònia Vicens ”ha tengut molt clar que l’escriptor ha de saber posar-se tant a la pell d’un home com d’una dona, com també d’un animal o, en paraulesd’ella mateixa, del Diabl” i que”si Vicens em lliga a una idea és a la de la llibertat personal, a l’escriptura radicalment lliure”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here