La venda de llibres cau a Catalunya entre un 6% i un 7% el 2011.

Ho ha anunciat el president Gremi d’Editors de Catalunya, Xavier Mallafré. L’any 2010 va caure un 10%.

El president del Gremi d’Editors de Catalunya, Xavier Mallafré, ha estimat que les vendes de llibres a Catalunya han caigut entre un 6% i un 7% el 2011, en contra del 10% de l’any 2010.
Malgrat aquestes xifres , Mallafré es mostra optimista   respecte a la caiguda de les vendes i augura iuna millora l’any 2012, especialment durant el primer semestres de l’any coincidint amb Sant Jordi.
Catalunya a l’onzè lloc mundial en creació editorial. L’any 2010 es van editar  34.414, sumant les editorials catalanes 1.435 milions d’euros en facturació el 2010.

EL LLIBRE ELECTRÒNIC I LA PIRATERIA.
Si parlem del llibre electrònic la facturació d’aquest any es situa en un 3,5% de la facturació  que equival a uns a 90 milions d’euros a nivell nacional. L’expansió del llibre electrònic encara està per arribar i molts autors i editors no veuen molt clar aquest format per por a la pirateria. Precisament la pirateria és una de les grans preocupacions del Gremi d’editors perquè representa una pèrdua de 1.500 milions d’euros anuals al sector.

  

1 COMENTARI

  1. Paradoxa:

    Amb el llibre electrònic els pirates arriben abans al lector que les editorials.
    Alguna cosa no es fa bé.
    El preu del dispositiu és una mica car i en canvi els llibres massa econòmics. S’hauria d’equilibrar: dispositiu més barat i llibres un xic més valorats.

    Personalment sóc partidari del paper i el “ebook” és ideal per a manuals.

Comments are closed.