La cita literària en català segueix gaudint de bona salut després de confirmar-se les xifres gairebé finals.

L’organització de La Setmana confirma que més de 60.000 persones han visitat La Setmana atretes per l’àmplia oferta de llibres en català i les més de 300 d’activitats programades per a tots els públics, amb presentacions, debats literaris, concerts, tallers, itineraris literaris, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones i converses, entre altres.

La presidenta de La Setmana, Cristina Domènech, ha declarat “les activitats han tingut molta afluència d públic i això té a veure que hem increment el nombre de visitants assolint la xifra de 60.000 persones que han visitat La Setmana.  La programació ha estat molt completa i molt seguida per tothom i amb molta participació”.

Per primera vegada La Setmana ha reunit segells editorials de tots els territoris de llengua catalana amb la presència de Catalunya, País Valencià, Andorra i Illes Balears i la Catalunya Nord, amb una caseta pròpia liderada per la Llibreria Catalana de Perpinyà.

La Setmana ha comptat amb la presentació de 125 novetats editorials d’adults, joves i infantils en diversos formatsa amb converses i entrevistes a autors (Carlota GurtSílvia SolerFerran Torrent o Sergi Pàmies). També s’han presentat llibres d’autors que han estat guardonats amb algun premi literari en aquest any 2023 (Marta Marín-DòmineSònia CasasMar BoschGemma RuizGemma Ventura o Andreu Claret).

No han faltat les presentacions de novetats de Roser VernetIñaki RubioMaria ClimentBiel MesquidaJuny SivaRoser AmetllaOriol MolasLlibert FerriMarta SagarraQuim NadalRamon VilaróSalvador VergésDolors BramonDavid Nel·loJudit JuanhuixIolanda BatalléCarme RipollRoger de GràciaAndreu MartinCarlota BenetMiquel EsteveBerta JardíLaura CalçadaDaniel Rius o Ester Invernon, entre d’altres.

La Setmana, un any més també ha comptat amb autors i autores internacionals. Una d’elles ha estat l’escriptora sueca Karin Smirnoff, escollida per a continuar les novel·les de la sèrie Millenium d’Stieg Larsson. De la mà del CCCB, s’ha convidat a  l’autora coreana Han Kang, que ha parlat del seu nou llibre La classe de grec. La no ficció també ha estat representada amb la presència del britànic Roger Griffin, expert en feixisme, i l’holandès Rob Riemenn, amb el seu nou llibre L’art d’esdevenir humà. Quatre estudis.

La Setmana 2023 tanca amb un 15% més d’assistents en comparació amb l’edició anterior.
Ilya Pérdigo, president d’Editors.cat afirma “que hi ha una satisfacció absoluta amb el festival d’enguany i a falta de tancar les dades definitives s’ha incrementat la facturació en un 20% respecte l’any passat”.

El 2024, La Setmana del Llibre en Català canviarà excepcionalment la seva ubicació degut a la celebració de la 37a Copa Amèrica a Barcelona, però amb la idea de retornar més endavant al Moll de la Fusta.

L’organització està treballant amb l’Ajuntament de Barcelona per celebrar la 42a edició al passeig Lluís Companys, del 20 al 29 de setembre de 2024.

GRÀN ÈXIT DEL LLIURAMENT DEL 13è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

L’escenari 1 de la Setmana del Llibre en Català va quedar petit en l’acte de lliurament del guardó a l’autora de “Les calces al sol“ el 10 de setembre.

La novel·la ‘Les calces al sol’ de Regina Rodríguez Sirvent ha estat l’obra guanyadora del XIII Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.

L’acte de lliurament del premi va comptat amb la presència de l’escriptora Regina Rodríguez Sirvent i l’editor Joan Rimbau sota la presentació de Jordi Milian, director de L’Illa dels Llibres i lectura de textos a càrrec de l’actriu i escriptora Coia Valls.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here