La Setmana del Llibre en Català es consolida

L’Avinguda de la Catedral es consolida i la Setmana augmenta en activitats i venda de llibres.

setmana caseta

La Setmana del Llibre en Català segueix agafant força i l’edició del 2013 ha finalitzat amb bones perspectives de cara al futur.
Les xifres de venda de llibres ha superat els 14.000 exemplars, destacant sobretot els relacionats amb el setge de 1714, ja siguin assaig, narrativa o infantil i juvenil.

La facturació aproximada és  d’uns 210.000€  (un 7,5% més que l’any passat).
Pel que fa al nombre de visitats l’organització encara no ha donat xifres però les pluges ha fet minvar alguns dies la presència de públic.
Malgrat això la presidenta de la Setmana , Montse Ayats  destaca “Valorem molt positivament aquestes xifres, a les que hem d’afegir que també hem augmentat en públic assistent a les diverses activitats (unes 25.000 persones). Cal tenir en compte, que la meteorologia no ens ha acompanyat gens ni mica. Hem tingut dies de pluges o de temps insegur i, a més, el preu mitjà del llibre ha baixat en gairebé un euro respecte a l’any passat, això sense parlar del context de crisi que vivim”.

Respecte a la ubicació de La Setmana, Montse Ayats, declara que “es demostra que el nou l’emplaçament és l’idoni i que la seva consolidació fa que el públic tingui un espai de referència al mes de setembre, pels volts de la diada, per tenir un contacte directe amb el llibre i les revistes en català”.

Per altra part també s’ha comprovat que La Setmana, s’està convertint en un punt de trobada informal i amable entre els diferents agents del sector i que aquest té moltes ganes i possibilitats de tirar endavant.

Segons explica Montse Ayats, “pels expositors és important que les xifres de venda durant La Setmana siguin altes, però encara ho és més la creació de nous lectors, perquè en el fons, l’objectiu principal de La Setmana és arribar a més públic i fomentar la lectura en català”.

L’illa dels llibres un any més ha estat present a la Setmana del Llibre en Català.
El 7 de setembre amb la Trobada sobre Literatura Infantil i Juvenil amb la presència d’editors, llibreters i escriptors  i el dia 12 de setembre amb l’acte de lliurament del III Premi dels Lectors de L’illa dels llibres a l’escriptor Albert Sánchez Piñol.