L’autor irlandès publica ‘La senyora Osmond‘, una seqüela de la novel·la ‘Retrat d’una dama’ de Henry James.

Enfrontar-se al repte de continuar amb un clàssic literari com ho és ‘Retrat d’una dama’ de Henry James, no és una tasca gens fàcil.
John Banville compta amb prou experiència per a poder dur a terme projectes literaris d’aquest calibre.

La dualitat entre Banville i el seu alter ego Benjamín Black, quan escriu novel·la negra, ja ens ofereix prou garanties per afrontar ara,un nou gir en la carrera de l’autor irlandès.
A més, l’any 2014 ja es va atrevir a donar continuïtat a ‘La rossa dels ulls negres’ a Philip Marlowe, el mític personatge de novel·la negra creat per Raymond Chandler.

En una entrevista a L’Illa dels Llibres, l’autor confessava que als 12 anys volia ser escriptor ‘Vaig intentar ser escriptor quan tenia 12 anys escrivint horroroses imitacions de James Joyce. Eren uns relats breus horribles’.

Avui en dia, és un autor consagrat i ara, Banville, continua amb el seu exercici camaleònic i literari abordant el personatge d’Isabel Osmond, creat per Henry James.
L’autor irlandès inicia la seva narració en el mateix lloc on Henry James, va deixar ‘Retrat d’una dama’.

La novel·la ‘La senyora Osmond (Bromera/Alfaguara) tracta qüestions com la deslleialtat, la corrupció i l’ambigüitat moral. Després de descobrir la traïció del marit, perpetrada durant anys de mentides i farses, Isabel Osmond viatja a Londres per visitar el seu estimat cosí Ralph, que és al llit de mort.

El viatge despertarà l’ànsia de llibertat i independència de la Isabel, a mesura que es retrobi amb vells pretendents i amics que li recordaran un temps més feliç. Isabel haurà de prendre una decisió.