La Xarxa de Viles del Llibre presenta l’agenda d’aquest any amb actes a l’Escala (Alt Empordà), Sitges (Garraf), Cabrils (Maresme), Manacor (Mallorca), la Rambla de Barcelona (Barcelonès), Malgrat de Mar (Maresme), Cervera (La Segarra) i Piera (Anoia).

La Vila del llibre de l’Escala comptarà amb exposicions, un mercat d’editorials independents, debats, xerrades i presentacions de llibres.

Enric Bono Director de la Xarxa de Viles del Llibre, assegura que les Viles del Llibre ha fet servir una fórmula per “apropar els llibres al carrer i mostrar que existeix una gran bibliodiversitat. Si un ecosistema pot mesurar la seva vàlua pel gran nombre d’espècies que l’habiten, una cultura pot avaluar el seu estat de salut pel gran nombre de títols a l’abast dels lectors que es poden trobar.”  Les Viles del llibre, afirma Bono “dona tanta importància a les editorials independents, amb el propòsit d’apropar als lectors els grans autors del moment siguin o no mediàtics. Aquesta combinació de literatura de qualitat, tant independent com de grans grups, és la fórmula per fer créixer el nombre de lectors del país.”

El director de la Xarxa de Viles del Llibre afirma que “els llibres i la literatura s’han convertit en un port de salvació per a molta gent. Ho eren abans, però amb la pandèmia han incrementat el seu valor com a eina de coneixement i d’entreteniment a la vegada. Davant del consum massiu de productes audiovisuals, el llibre s’ha erigit com un valor segur: no necessita bateries per funcionar, és econòmic, portàtil, ofereix hores de gaudi i, a més, té un valor fonamental amb el qual no pot competir cap altre entreteniment: és participatiu.”

Finament recorda que “Són els lectors els qui construeixen les històries que llegeixen, són ells els qui donen el sentit al text, sou vosaltres els qui imagineu tot un món a partir de les paraules dels creadors.”

Els festivals programats de la Xarxa pel 2022 són: l’Escala (Alt Empordà), que celebrarà el seu festival de l’11 al 13 de març a la Platja de les Barques; Sitges (Garraf), que tindrà lloc el 2 i 3 d’abril al Passeig de Terramar; Cabrils (Maresme), del 13 al 15 de maig a la zona de la Concòrdia; Manacor (Mallorca) del 10 al 12 de juny a Es Claustre i voltants; la Rambla de Barcelona (Barcelonès), de l’1 al 3 de juliol a la Rambla de Santa Mònica i la Rambla dels Caputxins; Malgrat de Mar (Maresme), el 27 i 28 d’agost al voltant de les peixateries velles; Cervera (la Segarra), el 25 de setembre al carrer Major prop de la Sagrada Família, i Piera (Anoia), el 8 i 9 d’octubre a la zona de la Plaça del Peix.

Segons previsions de VilaDelLlibre.CAT, els 8 festivals de la Xarxa rebran al voltant de 34.000 visitants amb una previsió d’1.700.000 euros d’impacte econòmic directe en el territori i vendes editorials estimades de 130.000 euros per part de les 60 editorials que s’espera que participin als  mercats editorials durant el 2022.

Cada Vila tindrà un programa d’actes literari dissenyat en consonància amb les particularitats de cada població on se celebra i, en el seu conjunt, oferirà més de 250 propostes literàries (taules del llibre, tallers, espectacles…) de la mà de 300 autors, autores i artistes del llibre.

L’ESCALA, VILA DEL LLIBRE

De l’11 al 13 de març L’Escala acull la primera Vila del Llibre del 2022, que en aquesta ocasió compta amb el País Valencià com a convidat d’honor i que s’afegeix així a les commemoracions del centenari del naixement de l’escriptor de Sueca, Joan Fuster.

El comissari de l’Escala, Juli Capilla, assegura que “es tracta d’una de les trobades literàries més rellevants entre el sector editorial català i valencià dels últims temps de la mà d’autors, autores i grans noms del pensament descobrirem tots els lligams que hi ha entre el País Valencià i Catalunya, lligams que provenen de temps grecollatins amb Empúries, Dénia i Sagunt unides per la influència de la Via Augusta”. Per a l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, “la Vila del Llibre ocupa un espai de rellevància dins el projecte cultural escalenc, que té una clara vocació mediterrània. Aquesta és ja la quarta edició i s’ha convertit en un esdeveniment de primer nivell i de referència dins del calendari cultural del país”.

La 4a edició de la Vila del Llibre de l’Escala compta amb la presència d’escriptors, crítics, estudiosos i intel·lectuals valencians de gran prestigi, com és el cas de Joan Francesc Mira, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Rafel Nadal, Llucia Ramis, Miquel Martín,Anna Maria Villalonga, David Castillo, Núria Martínez-Vernis i Toni Cruanyes són alguns dels noms que també participaran a la Vila del llibre de L’Escala.

A més d’activitats, la Vila del Llibre comptarà amb el mercat d’editorials independents que aplegarà  una quarantena d’expositors de tots els gèneres i provinents d’arreu del territori de parla catalana, incloent-hi 12 segells valencians.

CONSULTA LES ACTIVITATS PROGRAMADES

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here