Un dels darrers treballs editorials de Pulido ha estat il·lustrar els contes de Montserrat Roig que acaba de publicar Rosa dels Vents sota el títol de ‘Tots els contes’

El jurat reconeix la seva “àmplia trajectòria nacionalment i internacional i per la seva versatilitat, que abasta quasi totes les àrees de la il·lustració: novel·la gràfica, il·lustració editorial i publicitat”.

De Pulido també es destaca “el seu estil personal, entre la potència i la fragilitat, amb una estètica que no sols beu de referents del passat, sinó que és totalment contemporània”.

El Ministeri de Cultura i Esport concedeix aquest premi amb l’objectiu de reconèixer i distingir el conjunt de la labor realitzada per una il·lustradora o il·lustrador espanyol en l’àmbit del llibre i de les lletres en qualsevol de les llengües espanyoles. La dotació econòmica d’aquest guardó és de 20.000 euros.

Sonia Pulido és llicenciada en Belles arts per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en les principals  revistes i diaris nacionals (El País, La Vanguardia, El País Setmanal, Harper’s Baazar Spain, Rockdelux, Marie Claire, La maleta de Portbou, Jot Down…).

En el camp de la il·lustració editorial és autora de més d’una quinzena de llibres il·lustrats, portades, campanyes de publicitat, i novel·les gràfiques (Oxfam Intermon, Bentonville Film Festival, Random House Mondadory, Harper Collins, Editorial Lumen, Editorial Blackie Books, Editorial Alfaguara, Editorial Planeta, Editorial Anaya, Editorial SM; Kosmópolis FNAC…).

Un dels darrers treballa editorial de Pulido ha estat il·lustrar els contes de Montserrat Roig que acaba de publicar Rosa dels Vents sota el títol de ‘Tots els contes’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here