Coincidint amb el centenari del naixement de Teresa Pàmies, La Galera reedita l’única novel·la pensada per al públic  adolescent de l’escriptora catalana: Aventura Mexicana del noi Pau Rispa.

Tot i publicar una cinquantena de llibres, Teresa Pàmies només va dedicar  un d’ells al públic adolescent. En el pròleg l’autor assenyalava que  ‘algunes de les meves narracions han interessat força als nois i noies per detalls i clima relatius a la vida dels seus pares i per la sinceritat del to’

Aventura mexicana del noi Pau Rispa publicada l’any 1985,  està protagonitzada per un jove de tretze anys que ha de marxar a l’exili durant la Guerra Civil. A través del seu diari i de les cartes que envia, comprovarem  com assenyala Pàmies ‘que la seva no és una aventura en el sentit tradicional del terme. No hi apareixen dracs, ni gnoms, ni extraterrestres, ni monstres marins ni belles fades. L’aventura d’en Pau és la d’una vida real però no típica. L’excepcionalitat rau en la naturalesa dels «dracs» que ha de combatre i en el carácter encuriosit i imaginatiu d’un noi que no busca l’aventura.’’

L’aventura de Pau Rispa és la d’una vida real, la de molts nens nascuts als anys 30 i també és la història de l’autora, que va haver d’exiliar-se al acabar la guerra.

Teresa Pàmies ja comentava l’any 1985 ”No crec que als adolescents se’ls hagi de nodrir únicament amb faules. La vida moderna exigeix actituds, coneixements, inicia­tives i sensibilitat’’.

L’obra, publicada per primera vegada l’any 1985, veu novament la llum aquest 2019 a la Galera, amb motiu de l’Any Teresa Pàmies, que commemora  el centenari del naixement de l’escriptora i periodista catalana.  La nova edició compta amb noves i inèdites il·lustracions, obra de Natàlia Pàmies, neta de l’escriptora.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here